Başkan Fikret Orman, Avusturya’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada oyuncu ile sözleşmenin feshedildiğini açıkladı.

Fikret Orman açıklamasında, “Mertcan Çam ile yaptığımız anlaşmayı feshettik. Kendisi anlaşma şartlarına uymadı.” ifadelerine yer verdi. Beşiktaş’ın, Trabzonspor’da 4 yılda sadece 3 dakika forma giyen Mertcan Çam’ı transferi uzun süre konuşulmuştu.

Mertcan Çam ,Beşiktaş’a transferi konuşulduğu dönemde “Bu konuda benim bilgim yok. Uyandım, ben de yeni duydum. Ben fazla sosyal medyayı takip etmem. Bu aşamada çok fazla bir bilgiye sahip değilim. Menajerim Metin Korkmaz her şeyi biliyor. Onun bilgisi vardır büyük ihtimalle. Ne gelişiyor, ne yapıyorlar, ne ediyorlar hiçbir bilgim yok. Bu aşamada Bandırmaspor'un başarısı için çaba harcıyorum” açıklamasını yapmıştı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman daha önce Mertcam Çam transferi ile ilgili yaptığı açıklamada ‘Bizim 6 ay evvelden imzaları attırdığımız transferler oluyor, Vida’da olduğu gibi. Biz kendi stratejimize göre çalışıyoruz. Günü geldiği zaman bütün transferin içeriklerini, kimleri aldık, niçin aldık o zaman açıklarız.’ demişti.

BEŞİKTAŞ FESİH BEDELİ ÖDEMEYİ KABUL ETMİŞTİ

23 yaşında olan Mertcan'ın Trabzonspor'la olan sözleşmesi normal şartlar altında bitmesine 15 ay  varken Beşiktaş, Mertcan'ı bu sezon sonunda transfer edebilmek için Trabzonspor'a şimdiden bir fesih bedeli ödemeyi yazılı olarak taahhüt ettiği iddia edilmişti.

VAZGEÇME HAKKI YOKTU

Beşiktaş’ın Mertcan Çam transferi ile ilgili sözleşmesi hakkında maddelerde gündeme gelmişti. İşte iddia edilen sözleşmedeki durumlar… Mertcan sakatlanırsa ya da formsuz bir görüntü ortaya koyarsa, Beşiktaş'ın vazgeçme hakkı yok. İmzalanan sözleşme çerçevesinde bu 885 bin dolar mutlaka ödenecek. 


Kaynak:Sözcü