Geride kalan sezonda Kasımpaşa formasıyla gösterdiği performansla Süper Lig'e damga vuran Jackson Muleka ile Premier Lig'den düşen Burnley'in Hollandalı santraforu Wout Weghorst'u İstanbul'a getirebilmek adına kolları sıvayan Beşiktaş iki isimle de anlaştı. Yakın zamanda siyah beyazlı forma ile mücadele etmesi beklenen oyuncular için sırada satın alma opsiyonları var. Belçika ekibi Kongolu oyuncu için zorunlu satın alma uygulaması isterken Kartal buna sıcak değil. Burnley ise oyuncusunu bırakma niyetinde olmadığını iletti. Yoğun temas devam ediyor.



Anlaşma tamam

Kasımpaşa ile yakaladığı çıkış sonrasında Beşiktaş'ın kadrosuna katabilmek için harekete geçtiği Jackson Muleka ile 1 milyon euro karşılığında 4 yıllık anlaşma sağlandı. Kulübüne de 1 milyon euro kiralama bedeli, 3 milyon euro da satın alma opsiyonu teklifi sunuldu. Liege bu öneriye ilk etapta sıcak baksa da bunun zorunlu olmasını istedi. Sportif Direktör Ceyhun Kazancı önderliğindeki transfer ekibi ise buna sıcak değil. İki ekip arasında kıran kırana pazarlık sürüyor.

jackson muleka beşiktaş


 

Weghorst kabul etti

Uzun süre Beşiktaş'ı kendisine gelmesi muhtemel teklifler için bekleten Wout Weghorst'un direnci de kırıldı. Hollandalı futbolcu artık siyah beyazlılarla anlaşmaya çok yakın. Prensipte anlaşma sağlanan deneyimli golcünün kısa süre içerisinde İstanbul'a gelmesi beklenirken kulübü Burnley ise satın alma opsiyonu konulmaması konusunda Kartal'a sorun çıkarıyor. Premier Lig'den düşen kulübünden ayrılması kesinleşen Weghorst'un tapusunun alınma ihtimali üzerine tüm imkanlar seferber edildi. İyi bir performans yakalaması halinda kullanılacak opsiyonu üzerinden karlı bir satış da hedefleniyor.