Galatasaray mücadelesine kadar karşılaşacağı rakipler karşısında puan kaybı yaşamak istemeyen Beşiktaş, 12 puan topladığı takdirde puan durumundaki yerinin değişeceğini düşünüyor.


FiKSTÜR AVANTAJI VAR

Süper Lig'in ilk yarısında Fenerbahçe, Trabzonspor, Gençlerbirliği ve Medipol Başakşehir'le oynanan 4 maçta yalnızca 2 puan alarak 10 puan kaybı yaşayan Beşiktaş ligin ikinci yarısında ise aynı periyodu 9 puanla geçmeyi başardı. Özellikle evindeki karşılaşmalarda yenilgi yüzü görmeyen ve iç saha avantajını çok iyi kullanan Beşiktaş; Aytemiz Alanyaspor, Göztepe, Evkur Yeni Malatyaspor, Kayserispor ve Demir Grup Sivasspor maçlarında da 15 puan hedefliyor. Rakiplerin puan kayıplarını hesaplayan Beşiktaş, derbiye kadar alacağı 4 galibiyetle şampiyonluktaki iddiasını yükseltmeyi amaçlıyor.

Geçen sezonun ikinci yarısının ilk haftasında liderliği Mepidol Başakşehir'den alan Beşiktaş, bu koltuğu bir daha rakiplerine kaptırmadı. Şenol Güneş yönetiminde şampiyon olduğu iki sezonda 68 haftanın 47'sinde lider kalan Beşiktaş, bu sezon aynı başarıyı gösteremedi.

LİDERLİĞE HASRET KALDI!

Zirve mücadelesinde geriye düşen Beşiktaş, bu sezon liderliğe hasret kaldı. Şenol Güneş yönetiminde son 2 sezonda uzun süre rakiplerinin önünde yer alan Beşiktaş, 2017-2018 sezonun da bu performansını gösteremedi. Şenol Güneş'in teknik direktörlüğünde geride kalan 2 sezonu da şampiyon tamamlayan Beşiktaş, bu sezon taraftarlarına liderlik keyfi yaşatamadı.

26 HAFTA OLDU

54 puanla lider durumda bulunan Galatasaray'ın 4 puan gerisine düşen Beşiktaş'ın liderlik hasreti de 26 haftaya çıktı. Beşiktaş, bu sezonki ilk haftanın yanı sıra 4 ve 5. haftalarda zirvedeki ekiplerle aynı puanda bulunmasına rağmen averajı kötü olduğu için liderlik koltuğuna oturma şansı yakalayamadı.

23 haftada puan bakımından rakiplerinin gerisinde kalan Beşiktaş, liderlikten de uzak kaldı.