Kaybedilen Süper Kupa sonrası harekete geçen Beşiktaş Yönetimi, teknik direktör Şenol Güneş’in direktifleri doğrultusunda transferde stoper harekatını hızlandırdı. Siyah-Beyazlılar, uzun süredir görüşmelerini sürdürdüğü ve tecrübeli çalıştırıcının da kadrosunda görmek istediği Domagoj Vida için çalışmalarına tekrardan başladı. Güneş’in, Dinamo Kiev’de forma giyen Hırvat oyuncu için yönetime transferi konusunda ısrarcı tavrını ortaya koyduğu bildirilirken, Ukrayna temsilcisinin başarılı savunma oyuncusu için 6 milyon Euro (25 milyon TL) talep ettiği öğrenildi.

‘Avrupa’da işimiz zor’

Başkan Fikret Orman’la sık sık görüşme gerçekleştiren, savunmaya yapılacak takviyeler için önceliğinin Vida olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Stopere takviye lazım. Birkaç eksiğimiz var. Yapılacak transferlerle bu açıklarımızı kapatabiliriz” ifadelerini kullandı.
Siyah-Beyazlılar’ın patronu Orman’ın, Ocak ayında Vida’yı bonservisiz alabileceğini ve bu zaman zarfı içerisinde takımın hem ligi hem Avrupa’yı götürebilme ihtimalini 65 yaşındaki çalıştırıcıya iletmesi üzerine Güneş, “Ligde tempomuzu düşürmeyiz fakat Avrupa maçları dolayısıyla takım bazı yorgunluklar yaşayacak. Avrupa’da işimiz zor olur” dediği de kaydedildi. Kartal’da son kararı Başkan Fikret Orman verecek.