Fenerbahçe derbisindeki davranışları için eleştirilerin odağı olan Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın Hürriyet'e konuştu.

Derbide merak edilenleri anlatan deneyimli teknik adam Sergen Yalçın, nasıl bir teknik direktör karakterine sahip olduğunu şu ifadelerleaçıkladı;

"O ana, maçın atmosferine ve takımın oyununa göre değişiyor duygularımız. Ben bilerek hiçbir şey yapmam. Eğer takımım coşkulu oynarsa, güzel oynarsa ben de onlarla birlikte kulübede aynı heyecanı, aynı duyguları paylaşıyorum Oyunun içinde oluyorum."

"Takımın oyunu belirler benim coşkumu. Kötü oynuyorsak bu bana da yansır. Harika bir ekibim var. Tüm çalışmaları yapan, analiz eden mükemmel bir ekip. Bana sadece final kalıyor. Orada da ben üstüme düşeni yapmaya çalışıyorum.''

Hangisi daha zor? Futbolculuk mu, antrenörlük mü? sorusuna yanıt veren Sergen Yalçın, "Ben futbolcuyken çok rahattım. Çünkü sahadaki problemi tek başıma ben çözüyordum. Ama teknik adamlıktaki sorumluluk çok daha başka." ifadelerini kullandı.

48 yaşındaki tecrübeli teknik adam Fenerbahçe derbisindeki eleştiriler hakkında ise şu şekilde konuştu;

"Benim Fenerbahçe maçında saha kenarındaki davranışlarımı eleştiriyorlar. Ne yaptım ki ben?"

"Ben Beşiktaş Teknik Direktörüyüm. Oyuncularımla, takımımla birlikteyim. Tabii ki 4. hakemle konuşmam gerekiyorsa konuşacağım. Bizim muhatabımız o. Bunda eleştirilecek ne var ben hiç anlamadım. İnsanlar eleştirmek için bahane arıyorlar."

Derbi için özel bir çalışma yapmadıklarını belirten Yalçın, "Çok özel bir çalışma yapmadık. Ama her maçın kendine özel bir havası, atmosferi var. Nasıl ki Anadolu takımları büyük maçlara hazırlanırken, motive oluyorlarsa bu tür karşılaşmalarda da oyuncular kendileri motive oluyorlar." şeklinde konuştu.

ABDULLAH AVCI'YI DA ŞENOL GÜNEŞ'İ DER GERİDE BIRAKTI

Öte yandan deneyimli teknik direktör Sergen Yalçın ilk 9 maçta 16 puana ulaşarak, Şenol Güneş ve Abdullah Avcı'yı geride bıraktı. 

Geçtiğimiz sezon Avcı ile 12 puanda kalan Siyah Beyazlı takım, Güneş'in 2 sezonunda 15 puanı geçememişti. 

Kaynak: NTV Spor