Süper Lig'de liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor ile yarın akşam kritik bir mücadeleye çıkacak olan Beşiktaş’ta, başarılı teknik direktör Sergen Yalçın, ligin en formda golcülerinden biri olan Alexander Sörloth için Domagoj Vida’ya uyarılarda bulundu.

Bordo Mavili golcü Sörloth tipindeki fizikli oyuncuları bire birde marke etmenin kolay olmadığını belirten Siyah Beyazlı teknik adam Yalçın, Hırvat savunmacı Vida'dan kesinlikle kart görmemesini istedi. Norveçli golcünün özellikle ani dönüşlerde rakiplerini zor durumda bıraktığını ifade eden 47 yaşındaki çalıştırıcı, Vida’ya Sörloth’a yakın oynaması talimatını verdiği öğrenildi.

Beşiktaş'ta Domagoj Vida’nın yanı sıra İspanyol stoper Victor Ruiz’le de görüşme yapan Sergen Yalçın, Karadeniz ekibi karşısında eksik kalmaları halinde işlerinin çok zora gireceğine vurgu yaptı. Deneyimli teknik adam ayrıca bir sonraki maç olan Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında cezalı duruma düşmemeleri için sınırdaki futbolcular Burak Yılmaz, Tyler Boyd, Atiba Hutchinson, Caner Erkin, Umut Nayir ve Kevin N’Koudou’yu da uyardı.

Yalçın, Başakşehir mücadelesinde Demba Ba’nın attığı gol üzerinden de savunma oyuncularına bir dizi uyarı yaptı. Demba Ba’nın golünde savunmanın yanlış dizilerek yanlış koşular yaptığına dikkat çeken Siyah Beyazlı teknik direktör Sergen Yalçın, Bordo Mavili ekip karşısında bu hataların tekrar edilmemesini istedi.

Öte yandan savunmanın sağında sarı kart cezası sona eren Gökhan Gönül’e forma verecek olan Sergen Yalçın’ın, sol bek için henüz karar vermediği ifade edildi. Beşiktaş'ın başarılı teknik adamı, Pedro Rebocho ile Caner Erkin arasındaki tercihini bugünkü taktik çalışmadan sonra yapacağı ifade edildi.

30 yaşındaki Vida, Beşiktaş forması altında üç kez doğrudan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Hırvat savunmacı bu kartların üçünü de maçların ilk yarılarında gördü. UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Bayern Münih deplasmanında Lewandowski’yi indirerek 14. dakikada atılan Vida, Süper Lig’de de ilk yarım saat dolmadan 2 kırmızı kart gördü. 2018-19 sezonunda Konyaspor deplasmanında 28. dakikada kırmızı kartla cezalandırılan tecrübeli futbolcu bu sezon Gaziantep FK’ya konuk oldukları müsabakanın henüz 6. dakikasında Kayode’ye yaptığı faul nedeniyle atılırken, penaltıya da neden olmuştu.

Kaynak: İnternet Spor