Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta İspanyol stoper Victor Ruiz'in mart, nisan, mayıs aylarındaki ödemelerini almadığı gerekçesiyle kulübe ihtar çekip ardından sözleşmesini feshetmesinin ardından Siyah Beyazlı kulüp hukuki yollara başvurulacağını açıklamıştı.

Alman kaleci Loris Karius'un ardından Ruiz'in takımdan ayrılmasıyla birlikte gözler Siyah Beyazlı takımın başarılı teknik adamı Sergen Yalçın'a çevrildi.

İHA'da yer alan habere göre; Hafta sonunda Fenerbahçe'yle kritik bir derbi oynayacak olan Beşiktaş'ta genç teknik adam, Ruiz'in gidişini çok fazla problem etmedi.

Bu bölgede elinde Vida, Roco ve Erdoğan bulunan Yalçın, gerekli gördüğü durumda Necip'i de stoperde oynatabilir.

Ligin bitimine hafta kala takımdan ayrılan Ruiz'in yokluğunu "Giden gider, kalan sağlar bizimdir" şeklinde yorumlayan Siyah Beyazlı çalıştırıcı Sergen Yalçın, kadrodaki isimlerin de Victor Ruiz'in gidişine odaklanmamasını ve derbiyi düşünmesini istiyor.

Öte yandan Sarı Lacivertli takımla oynanacak derbinin hazırlıklarına başlayan ve günde tek antrenman yapan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın gözü Burak Yılmaz'da.

Dün yapılan antrenmanda bireysel çalışan ve ardından düz koşu yapan golcü futbolcu Burak Yılmaz'la ilgili olarak sağlık ekibiyle görüşen Sergen Yalçın, golcü futbolcunun durumuyla ilgili bilgi aldığı belirtildi.

Tedavisi hızlandırılmış şekilde ilerleyen Burak Yılmaz'ın derbide takımı yalnız bırakmak istemediği ve forma giymek için tüm şartları zorlamak istediği öğrenildi. Bu oyuncunun dışında ağrıları azalan ve dün takımla birlikte çalışan Boateng'in de Fenerbahçe karşısında forma giyebilecek olması, yüzleri güldürdü. Bugün yapılacak olan antrenmanla birlikte hazırlıklarını sürdürecek olan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, tüm takımı derbiye motive etmek için çalışıyor.

Kaynak: Mynet Spor