Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş ikinci devreye sıkıntılı başlıyor. Süper Lig’de lider Sivasspor'un 7 puan gerisinde bulunan Siyah Beyazlı ekip Sivas’a karşı şampiyonluk yolunda kritik bir mücadeleye çıkacak.

Ligin ikinci devresinin ilk haftasında bu akşam lider Demir Grup Sivasspor’u evinde ağırlayacak olan Beşiktaş'ta sorunlar bitmek bilmiyor. Siyah Beyazlı ekibin TFF’nin harcama limitinden ötürü transferde anlaşma sağlanmasına rağmen imza attıramadığı oyuncuların elden kaçması canları sıktı. Ayrıca takımdaki ödemelerin aksaması, birçok futbolcunun isyan bayrağı çekmesine sebep oldu; Victor Ruiz ve Mohammed Elneny, Siyah Beyazlı kulübe ihtar kağıdı gönderdi. Gökhan Gönül, Burak Yılmaz, Necip Uysal ve Mohammed Elneny’in kart görmeleri durumunda gelecek hafta oynanacak Göztepe maçında cezalı duruma düşecekler.

Ara transfer döneminde Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıkladığı limite takılan Beşiktaş, şu ana dek hiçbir oyuncuyu kadrosuna katamadı. Forvet bölgesinde anlaşmaya varılan oyuncular da bir bir başka kulüplere transfer olmaya başladı. Listenin başındaki isim olan Cenk Tosun’un Crystal Palace’a transfer olmasının ardından alternatif golcü adayı da Yohan Boli’ye de limitten ötürü hamle gerçekleştirilemedi. Prijovic ise gelen teklifleri değerlendirmeye alacağını bildirdi.

Ekim ayında Siyah Beyazlı ekipte başkanlık koltuğuna oturan Ahmet Nur Çebi ve yönetimi, ilk icraat olarak oyuncuların biriken üç aylık maaşlarını ödeyerek işe koyuldu. Ancak aradan geçen 3 aylık zaman zarfında oyunculara hiçbir ödeme yapılmaması tepkilere yol açtı. Ruiz ve Elneny alacakları için Beşiktaş'a ihtar gönderdi. Kulüp personelinin de büyük bir bölümü ekim ayının ödemesini tam almadıkları ve sonraki süreçte 3.5 aydır ödeme problemi yaşadıkları öğrenildi.

Beşiktaş, Sivasspor maçından sonra Göztepe ile dış sahada karşılaşacak. Beşiktaş açısından Göztepe maçı da en az bugünkü müsabaka kadar önem teşkil ediyor. Ayrıca İzmir temsilcisi yeni stadını Beşiktaş maçı ile açıyor olması sebebiyle normal bir atmosferden daha farklı bir havada oynaması bekleniyor. Gökhan Gönül, Burak Yılmaz, Mohammed Elneny, Necip Uysal ceza sınırında bulunuyor. Bu akşam sarı kart görmeleri durumunda haftaya İzmir ekibi Göztepe’ye karşı cezalı duruma düşecekler.

Kaynak: Asist Analiz