Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yapımı devam eden yeni statları Vodafone Arena'nın açılışında İspanya Birinci Futbol Ligi'nin dünyaca ünlü kulübü Barcelona ile karşılaşmak istediklerini söyledi.
Siyah-beyazlıların yapımı devam eden yeni stadı Vodafone Arena'ya finansal destek sağlayan Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer ve banka yetkilileriyle stat inşaatını gezen ve çalışmalarla ilgili kendilerine bilgi veren Fikret Orman, daha sonra düzenlenen basın toplantısında soruları cevaplandı.
Vodafone Arena inşaatında çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ve artık sona doğru yaklaştıklarını kaydeden Fikret Orman, "Bu hafta çatıyı tavanda görmeye başlarız" dedi.
Fikret Orman, Vodafone Arena'nın, diğer bütün statlardan farklı olacağını vurgulayarak, "Burada sadece teknolojiye 50 milyon liranın üzerinde para harcıyoruz. Her şey en ufak detayına kadar düşünüldü. Ona göre planlandı. Bittiği zaman herkes bu farklılığı görecek. Beşiktaş demek, bize göre farklılık demektir. Hareketlerimizle, davranışlarımızla, üslubumuzla kendi farklılığımızı ortaya koymaya gayret ediyoruz. Bir çizgimiz var, o çizgiden sapmadan gidiyoruz. Türkiye'nin en güzel stadı olacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
Stadın açılışının yoğun bir döneme denk geleceğini anlatan Fikret Orman, stadın açılış maçı için hangi takımı düşündükleriyle ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:
"Ana sponsorlarımızdan bir tanesi Beko. Beko, dünyada bizim haricimizde bir de Barcelona'nın ana sponsoru. Açılış maçını eğer organize edebilirsek, takvim buna uygun düşerse Barcelona'yla yapmak istiyoruz. Ama tabii o zaman Barcelona'nın ve bizim maç durumumuz ne olacak ona göre konuşmak gerekiyor. Şu anda öyle bir taahhüdümüz değil de niyetimiz var. Onun oluşabilmesi için de tam açılış tarihinin ve her iki takımın da maç programının netleşmesi gerekiyor."