Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edilen koronavirüs nedeniyle liglere verilen arada transfer çalışmalarına devam eden Süper Lig ekibi Beşiktaş, ilk 26 hafta itibarıyla topladığı 44 puanla 5. sırada yer alıyor.

Kovid-19 virüs salgını nedeniyle transfer piyasasında yaşanan fiyat değişimi sonrası önümüzdeki sezon çalışmalarında vites arttıran Siyah Beyazlı kulüp için iki isim birden gündeme geldi. 

Beşiktaş'ta Adem Ljajic'in yerine orta alana Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille'de forma giyen 31 yaşındaki yıldızın transfer edileceği öne sürüldü.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon hedeften uzaklaşan ve bazı oyuncularından beklenen performansı göremeyen Siyah Beyazlı kulüp orta saha transferi için girişimlere başladı.

Bu sezon özellikle Ljajic'in inişli çıkışlı bir grafik sergilemesi nedeniyle sıkıntı yaşayan Kara Kartal, Lille'de forma giyen on numara Nico Gaitan'ı radarına aldı.

Ocak'ta gündeme gelen Arjantinli futbolcu için girişimlere başlayan Siyah Beyazlı ekip 31 yaşındaki yıldız futbolcuyu transfer ederek orta alana dinamizm getirmeyi planlıyor.

Devre arasında ABD Kulübü Chicago Fire'da forma giyen, ara dönemde Lille ile 6 aylığına anlaşan futbolcunun sözleşmesi sona eriyor.

Beşiktaş'ın gündemindeki bir diğer isim ise 28 yaşındaki Ganalı yıldız Edwin Gyasi...

'ghanasoccernet.com' 'da yer alan habere göre; Takımı ile sözleşmesi önümüzdeki yıl sona erecek olan Edwin Gyasi'nin yaz transfer döneminde siyah Beyazlı takıma geleceğini hatta CSKA Sofya yetkililerinin Gyasi'nin ayrılığı sonrası için şimdiden kadro planlaması yaptığı iddia edildi.

Haberin detaylarında oyuncunun Beşiktaş ile her şartta anlaştığı ve önümüzdeki sezondan itibaren Türkiye'de oynayacağı ifade edildi.

Öte yandan Gyasi yaptığı bir açıklamada şu ifadeleri kullanarak transfere yeşil ışık yakmıştı; "Beşiktaş harika geçmişi ve büyük bir taraftar kitlesi olan, iyi bir kulüp. Bence herkes onlar için oynamak ister. Türkiye Ligi, iyi takımlar ve iyi oyunculardan kurulu güçlü bir lig. Benim için iyi bir rekabet ortamı olabilir."

EDWIN GYASI KİMDİR?


Asıl mevkisi sağ kanat olan 28 yaşındaki futbolcu Edwin Gyasi ayrıca sol kanatta ve santrfor olarak da forma giyebiliyor. Hollanda takımı Alkmaar alt yapısında futbola başlayan Gyasi sırasıyla Telstar, De Graafschap, Twente, Heracles, Roda, Aalesund ve CSKA Sofia formaları giydi. Kulübü ile 2020 yılı haziran ayırana kadar sözleşmesi bulunan Gana'lı oyuncu Gyasi'nin güncel piyasa değeri ise 1.5 milyon euro.

Kaynak: Super Haber