Gelecek sezon için kadrosunu güçlendirmek isteyen Süper Lig ekibi Beşiktaş'ın gündemine gelen son ismin Juan Jesus olduğu iddia edildi.

Yeni sezonda hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Siyah Beyazlı takım kadrosu güçlendirmek için çalışmaları devam ederken, İtalyan basınından Beşiktaş ile ilgili sürpriz bir iddia geldi.

Corriere dello Sport'ta yer alan habere göre; Beşiktaş'ın Roma'dan ayrılan Juan Jesus'u transfer etmek istediği belirtilirken, yapılan ilk görüşmelerin olumlu yönde ilerlediği ifade edildi.

Roma ile olan sözleşmesi sona eren 30 yaşındaki stoperin adı geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ile de anılmıştı.

Son iki sezonda Serie A ekibinde çok fazla forma şansı bulamayan ve 2019-2020 sezonundan itibaren ligde 9 maçta forma giyen, 30 yaşındaki stoperle Beşiktaş'ın yanı sıra Serie A takımlarından Bologna da yakından ilgilendiği ifade ediliyor.

Roma'ya 2016-2017 sezonu başında Inter'den 8 milyon euro karşılığında transfer edilen solak stoper Juan Jesus, bugüne kadar dört kez Brezilya Milli Takımı'nın da formasını giymişti.

Öte yandan profesyonel kulüp kariyeri buyonca 4 farklı takımda görev yapan Jesus, toplam 271 karşılaşmada forma giydi. İnter'de 142 maç, Roma'da 102 maçta şans bulan Brezilyalı yıldız, Sport Club Internacional'da 26 maç, İnter Primavera'da da 1 maçta forma giydi. 1.85 boyundaki solak stoper Jesus bu karşılaşmalarda 2 gol atıp, 4 asist yaparak; savunma ağırlıklı bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Kaynak: Fotomaç