Beşiktaşlı yöneticiler telefonla ulaştıkları Alman golcü ve menajerine kendilerine yeni bir süre verilmeyeceğini bildirdi. Mario Gomez kalmaya karar verirse Fiorentina ile bonservis pazarlığı hemen başlayacak. Yıldız futbolcu tercihini ayrılıktan yana kullanırsa daha önce teklif yapılan golcülerden birine imza attırılacak.

Mario Gomez’i
kadrosunda tutmak için uzun süredir girişimlerini sürdüren Beşiktaş Yönetimi, Alman golcüye verdiği ek sürenin sonuna yaklaştı. Gomez’den birkaç gün içerisinde yanıt alamaması durumunda, siyah-beyazlılar bu dosyayı tamamen kapatacak.

Fiorentina Yönetimi ile iyi ilişkiler içinde olan yönetim kurulu bonservis konusunda büyük bir sıkıntı yaşamayacağını düşünüyor. Gomez’in yeniden siyah-beyazlı takımın formasını giyip giymeme konusunda kararsız olması ise yönetimin elini kolunu bağlıyor.

Siyah-beyazlılar, sevgilisiyle birlikte tatilde olan Alman oyuncuya telefonla ulaştı. Siyah-beyazlılar hem Gomez’e hem de menajerine bu hafta içinde kesin cevabın kendilerine iletilmesini isteyerek, yeni bir süre verilmeyeceğini aktardı.

Birçok yabancı golcüyle görüşen ve transfer için önemli adımlar atan Beşiktaş, beklettiği bu oyuncuları kaybetmemek için Mario Gomez’den bir an önce kararını vermesini istedi. Beşiktaş’a hafta sonuna kadar, “devam” veya “tamam” diyecek olan Alman yıldız Fiorentina’da kalma ihtimalini de cebinde tutuyor.

Bu arada siyah-beyazlılar sol bek ve stoper arayışını da sürdürüyor. Yüksek maliyeti nedeniyle Kolarov’dan vazgeçme noktasına gelen Beşiktaş, Barcelona’da forma giyen Adriano’yu liste başına aldı. Bu oyuncuyla prensip anlaşmasına varan yönetim, İspanyol ekibinin stoperi Jeremy Mathieu’yu da kadrosuna katmaya çalışıyor. Paraguaylı stoper Gustavo Gomez de yüksek maliyetine rağmen halen stoper listesinin ön sıralarında yer alıyor.

Başkan Fikret Orman’ın, Barcelona’da top koşturan Adriano ve Mathieu’yu bonservis ödemeden transfer etmenin yollarını aradığı öğrenildi. Bu futbolcuların bedelsiz gelmeleri halinde, Mario Gomez transferi gerçekleşmese bile Alman golcünün seviyesinde bir ismin transfer edileceği ifade edildi.

‘Gomez de bilmiyordur’

Asbaşkan Deniz Atalay, transfer komitesi başkanlığına getirilen Umut Güner’in, Mario Gomez’le ilgili görüşmeleri sürdürdüğünü söyledi. Atalay, “Herhalde Gomez de şu an ne olduğunu bilmiyordur. Benim de bu transferin son durumuyla ilgili net bir bilgim yok” dedi.

Sosa’nın durumunu da değerlendiren siyah-beyazlı yönetici, Arjantinli yıldızın sadece kendi isteğiyle ayrılamayacağının altını çizdi. Sosa’nın idmanlara çıkmaya devam edeceğini kaydeden Atalay, “Bundan sonra ne olacağını zaman gösterecek. Sosa’nın 2 yıl daha sözleşmesi var. ‘Ben memnun kalmadım gidiyorum’ deme şansı yok. ‘Ben gidiyorum’ deyince kimse gidemez” yorumunu yaptı.

26 gol attı

Mario Gomez, Süper Lig’de attığı 26 golle Beşiktaş’ın 7 yıl sonra elde ettiği şampiyonlukta başrolü oynadı. Tecrübeli yıldız, EURO 2016’da ise Alman Milli Takımı forması altında rakip fileleri 3 kez havalandırdı.