Beşiktaş, Roma forması giyen Juan Jesus için girişimlerini hızlandırdı. Serie A ekibinin başarılı savunmacısı için harekete geçen Asbaşkan Umut Güner, Roma Sportif Direktörü Monchi'yle görüştü. Güner, İtalyan ekibine satın alma opsiyonlu kiralama önerisinde bulundu.

Yeni dönem öncesinde transfer çalışmalarına başlayan Siyah-Beyazlılar, Dusko Tosic'in Çin Ligi ekiplerinden Guangzhou RF'le anlaşması sonrasında savunma hattını güçlendirmek için de düğmeye basmıştı. Kara Kartal'ın bu doğrultuda ilk hedefini İtalya Serie A ekibi Roma'nın Brezilyalı savunmacısı Juan Jesus olarak belirlediği kaydedildi. Başkan Fikret Orman'la yaptıkları görüşmelerin ardından kulübün transferden sorumlu yöneticisi Umut Güner'in, tecrübeli futbolcu için resmi girişimlere zaman kaybetmeden başladığı kaydedildi.

TALEPLERİ BELLİ

Güner'in, Roma'yla sözleşmesi 2020 yılında sona erecek olan 26 yaşındaki futbolcu için kulübüne satın alma opsiyonlu 1 yıl kiralama önerisinde bulunduğu kaydedildi. Roma Sportif Direktörü Monchi'yle menacer Bayram Tutumlu aracılığıyla görüşen Umut Güner'in, başarılı yöneticiyle konuyu bizzat görüştüğü belirtildi. Çizme ekibinin kiralama bedeli için 1.5 milyon Euro (8.1 milyon TL), opsiyon konusunda da 10 milyon Euro'luk (54 milyon TL) talebinin bulunduğu konuşuluyor.

SOL BEK DE OYNUYOR

Roma'ya önceki sezon İnter'den 8 milyon Euro (43 milyon TL) karşılığında transfer olan Juan Jesus, geçen dönem 29 karşılaşmada forma giymişti. Mücadeleci görüntüsüyle bilinen başarılı oyuncu, stoper bölgesine ek olarak görev verilmesi halinde sol bek hattında da forma giyebiliyor.