Süper Lig ekibi Beşiktaş'tan konuyla ilgili sürpriz bir hamle geldi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in "Yönetim kurulunu bilgilendirdim" ifadeleriyle tek başına attığı imzayla verdiği yanıtın ardından Siyah Beyazlı yönetim, Tahkim Kurulu'na itirazda bulunmuş ancak yönetim kararı olmaması sebebiyle Tahkim usulden davayı geri çevirmişti. Bu gelişmelerin ardından Beşiktaş yeni hamlesini TFF yönetimini oluşturan 16 ismin adreslerine tek tek dilekçe göndererek yaptı. Kara Kartal, anayasal haklarının engellendiği gerekçesiyle kaleme aldığı yazıda TFF üyelerine hem ihtar verdi hem de talepte bulundu.

Siyah Beyazlı ekibin dilekçesinden dikkat çeken satılar şu şekilde;

"Bilinmelidir ki bugüne kadar sergilenen tutum müvekkilin (Beşiktaş'ın) haklarını araması önünde engel teşkil etmekte ve hak arama özgürlüğüne darbe vurmaktadır. Kulübümüzün talebini onaylayacak veya reddedebilecek tek makamın yönetim kurulu olduğu açıkken konu hakkında ısrarla resmi bir karar almaktan imtina ederek futbol yargılamasının nihai söz söyleyeni Tahkim Kurulu'na başvurmamızı engelleyen TFF Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri yıllardır süregelen uygulamalarını hiçe saymaktadırlar.

Her bir muhatabın Türk iş ve spor dünyasında önemli yeri olduğuna, hukuka ve özellikle Anayasamıza saygılı olduklarına dair bir şüphemiz yoktur. Spor yargısı dışına çıkmadan önce talebimiz bir defa daha ve son olarak işbu ihtarname ile yinelenmektedir. Gelişmelerin tarafınıza aktarılmasında ihmal veya kastı olanlar ile ilgili idari karar elbette TFF yönetim kurulu üyelerinindir. Bununla beraber anayasal haklarımızın kullanılmasını engelleyen ve görevini ihmal eden olarak üzülerek ifade etmek gerekiyor ki siz değerli muhataplar görünmektesiniz.

Bir kez daha ve son olarak TFF Yönetim Kurulu'ndan olan talebimizi yineliyoruz. 22.12.2019 tarihinde Ülker Stadyumu FB Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan Fenerbahçe AŞ.-Beşiktaş AŞ. müsabakasının hakem, gözlemci ve temsilci raporlarıyla birlikte tüm VAR kayıtlarının kamuoyu ile eksiksiz paylaşılmasını veya bahsi geçen rapor ve kayıtların bir suretinin tarafımıza verilmesini, talebimiz kabul edilmez ise bu keyfiyetin yönetim kurulu kararı oluşturularak tarafımıza bildirilmesini talep ediyoruz."

Spor Toto Süper Lig'in 16. hafta karşılaşmasında Kadıköy'de oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğü ile sonuçlanan derbinin ardından hakem Cüneyt Çakır'ın kararları çok tartışılmıştı. Siyah Beyazlı ekibi lehlerine Vida'nın iki ve N'Koudou'nun bir olmak üzere 3 penaltı pozisyonunda VAR'a dahi gidilmemesi üzerine, Türkiye Futbol Federasyonu'na yaptığı yazılı başvuruyla VAR kayıtlarının açıklanmasını istemişti. Ancak, Beşiktaş'ın bu başvurusu TFF Başkanı Nihat Özdemir imzasıyla, "Kayıtlar açıklanamaz" yanıtıyla reddedilmişti. Beşiktaş ise bu yanıtın TFF yönetiminde görüşülmeden verildiği iddiasıyla büyük tepki göstermişti. 

Kaynak: İnternet Spor