Beşiktaş, Süper Lig'de Göztepe'ye 2-1 mağlup olduğu mücadelenin kural hatası yapıldığı gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurmuştu. Siyah Beyazlı ekip, skor 1-1 iken Tyler Boyd'un başına gelen top yüzünden maçın durmasından sonra hakemin oyunu tekrar başlattığı sırada Atiba'nın uyarısına rağmen topu rakibe vererek kural hatası yaptığını ve bu pozisyonun devamında da İzmir ekibinin ikinci golünü bulduğunu belirterek maça itirazda bulunmuştu. Süper Lig ekibi Beşiktaş, oyun durmadan topa son dokunan ismin Siyah Beyazlı oyuncu Douglas olduğunu belirterek, IFAB Oyun Kurallarına göre topun kendilerine verilmesi gerektiğini de ifade edildi.

Beşiktaş'ın verdiği dilekçede ise konu ile ilgili görüntüler ve kurallar ayrıntılı olarak yer bulurken, TFF'den kural hatasının yapıldığının kabulü istendi ve Siyah Beyazlı ekip tarafından üç seçenek sunuldu.

Buna göre Beşiktaş, müsabakanın 2-1 olan sonucunun tescil edilmemesini ve kural hatasının sonuca etki etmesinden dolayı Siyah Beyazlı ekip lehine 3-0 hükmen galibiyet kararı verilmesini istedi. Bu talebin TFF tarafından kabul edilmemesi halinde ise kural hatasının gerçekleştiği dakikadan itibaren, skor 1-1 devam ederken tekrar edilmesine veya müsabakanın yeniden oynanmasına karar verilmesini talebinde bulunuldu.

Kaynak: İnternet Spor