Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek isteyen ve uzun süredir forvet arayışlarını sürdüren siyah- beyazlılar, rotasını bir kez daha Burak Yılmaz'a çevirdi..

Bursaspor maçında taraftarlara ve teknik direktör Ünal Karaman'a yaptığı hareketler nedeniyle bordo-mavili yönetim Burak Yılmaz için 'kadro dışı' bırakma alınca, Beşiktaş yönetimi de bir kez daha harekete geçti..

Burak için siyah beyazlılar sezon başında da devreye girmiş ancak transfer son dakika olmamıştı..

Cenk Tosun ve Alvaro Negredo'yu gönderdikten sonra gol yollarında sıkıntı çeken Kara Kartallar; Love, Larin ve Mustafa Pektemek'ten umduğunu bulamadığı için Burak Yılmaz için bir kez daha girişimlere başlama kararı aldı..

BEDAVAYA HİÇ BİR YERE GİDEMEZ

Ancak Beşiktaş yönetiminin bu konuda Burak Yılmaz'a bir şart koştuğu öğrenildi.
.
Siyah- beyazlı yetkililerin tecrübeli forvete, "Şu anda kadro dışısın. Trabzonspor'dan alacaklarını bırak (Bu yıl için 2, önümüzdeki sezon için 3.5; toplam 5.5 milyon euro), bonservis bedeli ödemeden seni alalım" teklifini sunduğu öğrenildi..

Burak'ın ise alacaklarını bırakma konusunda sıcak yaklaşmadığı ifade edilirken, araya giren bazı önemli isimlerin oyuncuyu ikna etmeye çalıştığı belirtildi..

Bu arada bordo-mavili yetkililerin de, "Alacaklarını bırakmazsa 5 milyon euro'dan aşağı bir bonservis bedeline kendisini bırakmamız söz konusu değil" görüşünde ısrarcı olduğu ifade edildi..

396 MAÇA ÇIKTI

Burak Yılmaz, profesyonel kariyeri boyunca milli takım hariç 473 maçta forma giydi. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 223 kez havalandıran 33 yaşındaki tecrübeli forvet, 49 da asist yaparak toplamda 253 gole direkt olarak katkıda bulundu.
.
86 KEZ AĞLARI HAVALANDIRDI

Tecrübeli forvet, takım kariyerindeki en çok golü Trabzonspor'da kaydetti. Bordo-mavili formayla çıktığı 125 karşılaşmada 86 gol kaydeden Burak; Galatasaray'da da 141 maçta rakip fileleri 82 kez havalandırmayı başardı. Burak, Beşiktaş formasıyla da 55 maçta 7 gol atabildi.
.
SADECE 5 MAÇ

Burak Yılmaz, sezon başında yaşadığı kasık sakatlığı nedeniyle 5 resmi müsabakada bordo-mavili formayı giyemedi. Burak Yılmaz, geçen sezon da çeşitli sakatlıklar nedeniyle toplamda 15 karşılaşmada görev yapamamıştı.
.

Kaynak:Fotomaç