UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ajax'a deplasmanda 2-0 mağlup olan temsilcimiz Beşiktaş, Amsterdam'da maç öncesi dostluk yemeğinde buluştukları rakip takım yöneticileriyle önemli görüşmeler gerçekleştirmişti.

Sabah'ta yer alan habere göre; Siyah Beyazlı kulübün yöneticilerden Adnan Dalgakıran, Kemal Erdoğan, Erdal Torunoğulları ve Ceyhun Kazancı'nın katıldığı o yemeğin perde arkası ortaya çıktı.

İşte detaylar...

Beşiktaş yönetimi Hollandalılar'a sorduğu "Kaç tane altyapı sahanız var?" sorusuna aldığı yanıt dudak uçuklatan cinsten oldu. 

Ajax Başkanı Frank Eijken'in şu ifadeleri kullandığı ifade edildi;

"14 sahamız var, bunlara yakın zamanda 4 tane daha ekleyeceğiz"

Beşiktaş cephesinin ise "Türkiye'de genelde 1 ya da 2 tane altyapı takımları için saha bulunuyor" karşılığı, farkı ortaya koydu.

Siyah Beyazlı idareciler mali konularla ilgili Ajax CEO'su Edwin van der Sar'dan bilgi aldı.

Sar, "Bizim borcumuz yok. Yıllık faiz vs. gibi ödememiz de bulunmuyor" yanıtına karşılık Beşiktaş yöneticileri de, "Bizim yıllık ödediğimiz faiz miktarı 60 milyon Euro" dedi. Faiz rakamını duyan Ajax yetkilileri şaşkın bakışlar arasında sadece, "Bu gerçek mi? İnanılmaz" yanıtını verdiği ifade edildi.

Toplantının son bölümünde iş birliği için Hollanda ekibinin yöneticilerinden olumlu cevap alan Siyah Beyazlı kulüp, ilerleyen haftalarda bir heyet oluşturacak ve yeniden Amsterdam'ın yolunu tutacak. 

Heyette yöneticiler, altyapı sorumluları, teknik ekipten isimler ve mali işlerle ilgilenen bir profesyonel olacağı; birkaç gün boyunca Ajax'ın sistemiyle ilgili raporlama yapılacağı ifade ediliyor.

Kaynak: Fotomaç