Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'deki mücadelesine, üst üste 3. sezonda da evinden uzakta başlayacak. Stadının yapımı nedeniyle geride kalan iki sezonda farklı sahalarda oynamak zorunda kalan siyah-beyazlı ekip, 2015-2016 sezonuna da aynı şekilde girecek.

Vodafone Arena'ya bu sezon geçmeyi planlayan Beşiktaş, stadın yapımı bitene kadar iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacak. Kendi sahasındaki son maçını 2012-2013 sezonunda 11 Mayıs 2013'te Gençlerbirliği'ne karşı oynayan Beşiktaş'ın hasreti bir süre daha devam edecek.

3 farklı şehirde ve 5 statta rakiplerini konuk etti

Beşiktaş, Vodafone Arena'nın yapımı süresince iç saha maçlarında şu ana dek 3 farklı şehirde rakiplerini konuk etti. İstanbul'un yanı sıra Ankara ve Konya'da iç saha maçlarına çıkan siyah-beyazlı ekip, 5 farklı statta bu karşılaşmaları yaptı. İstanbul'da Atatürk Olimpiyat, Başakşehir Fatih Terim ve Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan statlarında maçlara çıkan "Kara Kartallar", Ankara'da ise Osmanlı Stadı'nı tercih etti. Beşiktaş, bir kez de Konya'da taraftarlarının önüne çıktı.

2013-2014'te puan kaybı azdı

Siyah-beyazlı takım, evinden uzak olduğu ilk sezonda genelde maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadı. İkitelli'deki statta rakiplerini 13 kez konuk eden Beşiktaş; 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Diğer 4 karşılaşmayı Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynayan "Kara Kartallar", 2'şer galibiyet ve beraberlik yaşadı.

Beşiktaş, evinden uzaktaki ilk sezonda 17 iç saha maçında toplamda 10 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 36 puan topladı.

Geçen sezon seyyah oldu

Beşiktaş, geçen sezonu ise adeta gezgin gibi geçirdi. İlk haftalarda iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayan siyah-beyazlı ekip, ilerleyen haftalarda karşılaşmaların büyük bölümünü Osmanlı Stadı'nda oynadı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 5 maça çıkan Beşiktaş, rakiplerini 8 kez Ankara'da konuk etti. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda 3 iç saha maçında rakiplerinin karşısına çıkan siyah-beyazlı takım, bir maçı da Konya Büyükşehir Belediyesi Stadı'nda yaptı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki 5 maçta 2'şer beraberlik ve yenilgi alan "Kara Kartallar", sadece 1 kez kazanabildi. Osmanlı Stadı'ndaki 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ise 2 galibiyet elde edip, bir kez yenildi. Siyah-beyazlı ekip, Konya'daki tek maçta ise Trabzonspor'u 3-0 mağlup etti.

Beşiktaş, geçen sezon 17 iç saha maçında daha fazla puan kaybı yaşadı. 9 kez rakiplerine üstünlük kurabilen siyah-beyazlı ekip, 5 beraberlik ve 3 yenilgiyle 32 puan topladı.

Stat bitene kadar Atatürk Olimpiyat Stadı'nda

2015-2016'da da stadından uzakta başlayacak Beşiktaş, Vodafone Arena'nın bitişine kadar bu sezonun iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacak. Kendi stadını bu sezon hizmete sokmayı hedefleyen siyah-beyazlı kulüp, çalışmalarda son aşamaya geldi.
(Vatanspor)