Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor arasında oynanan maçta taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle, siyah-beyazlı kulübe tribün kapatma ve 250 bin lira para cezası verildi.

Beşiktaş'ın cezası, kale arkası ve maraton tribününde uygulanacak.

Siyah-beyazlılar cezasını, İstanbul Başakşehir ile ligin 26. haftasında Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda evsahibi olarak oynayacağı karşılaşmada çekecek.

Kurul, Gençlerbirliği'nin Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmada taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle Gençlerbirliği'nin de 50 bin lira para cezası almasını kararlaştırdı.

PFDK, PTT 1. Lig takımlarından Karşıyaka'ya tribün kapatma ve 20 bin lira para cezası verirken, Antalyaspor 26 bin, Orduspor ise 12 bin lira ile cezalandırıldı.

Kurul, Spor Toto 2. Lig takımlarına da çeşitli cezalar verdi. Buna göre Altay, 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 18 bin lira para cezası alırken, Turgutluspor'a 4 bin ve Kırklarelispor'a 2 bin 600 lira para cezası verildi.

Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Yavuz Hastoprakçılar'ın, Hatayspor maçında hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakadan men ve bin lira para cezası alması kararlaştırıldı.

PFDK, Kırklarelispor oyuncusu Cemal İşleyen ve Enis Çeliksu'nun ise rakip takım oyuncusuna yönelik ciddi faulleri nedeniyle 2'şer maç men cezası almasına karar verdi.  

AA