Beşiktaş’ın mayıs ayında yapılacak başkanlık seçiminde adaylığını resmen açıklayan ilk isim Rüzgar Sağnak oldu. Sağnak, yönetiminde yer alacak olan 5 ismi de kamuoyuna duyurdu. Söz konusu isimler ise şunlar: Temuçin Tüzecan, Mehmet Serkan Ergin, Nurullah Öztürk, Sedef Işıksel ve Prof. Ahmet Nuri Akay.

Sağnak, yaptığı açıklamada Beşiktaş’ın 2016 itibarıyla 1.2 milyar lira borcu olan bir kulüp haline geldiğini belirterek, “Bunun arka planındaki yanlış yönetim anlayışının tam tersinin hayata geçmesi gereklidir. Öncelikli hedef, borcu azaltmak ve sıfırlamaktır” dedi.

DEVLET TEŞVİĞİNDEN 30 MİLYON DOLAR

Mevcut yönetim döneminde hiç sportif başarı elde edilemediğini kaydeden Sağnak, kulübün sadece inşaata yoğunlaştığını ve bu süreçlerin de şeffaf olmadığını savundu.

Sağnak, yönetime gelmeleri halinde sportif başarıya odaklanacaklarını vurgulayarak, “Türkiye’de devletin sağladığı teşvikler, 16 yılda bu noktaya getirilen borcu aynı sürede sıfırlanmasını mümkün kılan iş olanakları sağlıyor. Kulübe sıfır maliyetle borcu 15 yılda sıfırlayacak projemiz hazır. Bu projeyi kulüp kasasına 1 kuruş yüklemeden Yönetim Kurulu olarak gerçekleştirip önümüzdeki 100 sene boyunca kulübümüze yılda 30 milyon USD (günün kuruyla 90 milyon TL) düzenli gelir sağlayacağız” dedi.

ÇARŞI GRUBU’NA GELİR SÖZÜ VERDİ

‘Camia üyeliği’ uygulamasıyla reşit olmayanların da kulübe üye yapılacağını kaydeden Sağnak, yeni statyumda taraftar organizasyonunu da Çarşı’ya bırakacağını duyurdu. Sağnak, “Çarşı Grubu’na, başlı başına güçlü bir amblem haline gelen ve Kartal Yuvaları’nda satılan ürünlerinin satışından sağlanan gelirin bir bölümü fikri mülkiyet hakkı olarak aktarılacak ve Beşiktaş Stadyumu’ndaki temaşa Çarşı grubunun sorumluluğuna bırakılacaktır” dedi.

GALATASARAY LİSESİ’NDEN MEZUN

Beşiktaş’ın efsane futbolcularından ve eski yöneticilerinden ‘Keşi’ lakaplı Faruk Sağnak’ın oğlu olan Rüzgar Vahit Sağnak 13 Kasım 1970 tarihinde İstanbul’da doğdu. Orta ve lise eğitimini Galatasaray Lisesi ve Bedford High School Ohio-ABD’de, yüksek eğitimini ise İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladı. Takip eden yıllarda çok uluslu şirketlerde yöneticilik yapan Sağnak, yurt içi ve yurt dışı görevlerde bulundu. Halen kurmuş olduğu İMPA Enerji’de yöneticilik yapan Sağnak, evli ve bir erkek, bir de kız çocuğuna sahip. Sağnak’ın bir de ‘Ergen Siyaseti’ adını verdiği bir kitabı bulunmakta.


AMK