Türkiye Spor Toto Süper Lig - 2017/2018 sezonunu 71 puanla 4. Sırada tamamlayan Beşiktaş transfer çalışmalarına hız verdi. Yeni sezon öncesinde sağ bek arayışında olan Beşiktaş, Lyon'da forma giyen Rafael için harekete geçtiği öğrenildi. Peki Rafael kimdir? Rafael Beşiktaş’a transfer olacak mı? Beşiktaş Rafael’i ne kadara transfer edecek?

Rafael Pereira da Silva, Rafael veya Rafael da Silva adıyla anılan Brezilyalı defans oyuncusudur. Normalde defansın sağında oynamasına rağmen, orta sahanın sağında da oynayabilmektedir. 2015 senesinde Manchester United'dan Lyon'a transfer olan Brezilyalı sağ bek geride kalan sezonda 31 maça çıktı ve 1 gol, 2 asistle takımına katkı sağladı. İkiz kardeşi Fábio da Middlesbrough'da oynamaktadır.

Başkan Fikret Orman, kulüpte daha önce futbolcu olarak başarıyla görev yapan Yusuf Şimşek’le bu konuda anlaşma sağlamıştı. Eskişehirspor'un milli oyuncusu Dorukhan Toköz, altyapısından yetiştiği kulübüne veda etti. Beşiktaş'la anlaşmaya varan 22 yaşındaki futbolcunun siyah beyazlılarla 4 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor. Beşiktaş, 2014-2015 sezonunda forma giyen eski futbolcusu Daniel Opare ile yeniden görüşmelere başladı