Eski Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen'in gelecekte büyük paralara satılabileceğini söylediği Kolombiyalı Pedro Franco'yu Şenol Güneş, bu sezon 18 kişilik maç kadrosuna dahi almıyor.
Beşiktaş'a transfer edildiğinde dönemin futbol direktörü Önder Özen tarafından siyah beyazlıların geleceğinin en önemli oyuncularından biri olacağı söylenmişti. Beşiktaş’ta daha gelişip çok yüksek paralara Avrupa devlerine gidecekti.
Ancak Kartal’ın 24 yaşındaki Kolombiyalı Prensi, bu sezon formayı bir kez olsun sırtına geçirebilmiş değil. Hızlı stoper isteyen Şenol Güneş, Franco’yu 18’e bile almıyor. 2013-14’te SLAVEN BILIC de ilk devre şans vermedi. Ancak sezonun ikinci devresindeyse banko oynadı ve başarılı da bulundu.

ERSAN BİLE KRİTİK

Geçen sezon ise 21 lig maçında yer aldı. Üç maçta kırmızı kart gördü ama başka çaresi de olmayan pozisyonlardı. Çünkü geniş alanda yakalandığı rakiplerinin karşısında ağır kalması başka seçenek bırakmamıştı.
Bu sezon Sivok’un yerine Rhodolfo’yu takıma monte eden Güneş, böylece ‘ağır stoper’ kontenjanını doldurdu. Rhodolfo’dan vazgeçmedikçe Franco’nun forma
bulsa şansı da yok. Devre arası stopere takviye isteyen Güneş, değil Franco ve Milosevic’i Ersan Gülüm’ü de gözden çıkarmaya hazır; daha hızlı bir isim alınırsa.

57 MAÇTA FORMA GİYDİ

Pedro Franco geride kalan iki sezonda toplam 53’ü ilk 11 olmak üzere toplam 57 maçta forma giydi. Kolombiyalı stoper, 1 gol atarken, 6 sarı, 3 de kırmızı kart görerek oyundan atıldı.