Forvet takviyesi için bir süredir çeşitli isimlerle görüşen siyah-beyazlılar, geçtiğimiz hafta temaslarını yoğun olarak sürdürdüğü Wilfried Bony konusunda ise mutlu sona çok yaklaştı.Fakat İngiliz ekibi, Beşiktaş'ın önerdiği 3 milyon euroyu düşük bulunca transfer çıkmaza girmişti. Olayı çözen ise Wilfried Bony oldu.

İlk olarak oyuncunun menajeri ile masaya oturan Beşiktaşlı yöneticiler oyuncudan olumlu dönüş almış, ardından da kulübü Swansea'ye kiralama teklifinde bulunmuştu.29 yaşındaki futbolcu, Swansea yönetimine küme düşen bir takımda oynamak istemediğini, transfere onay verilmezse gelecek sezon kendisinden fayda alamayacaklarını ifade etti.

SWANSEA İLE SÖZLEŞMESİ 1+1 YILLIK

Bunun üzerine geri adım atan İngilizlerin, tekrar bir görüşme yapmak için Beşiktaş'a haber yolladığı kaydedildi. İki kulüp rakam konusunda anlaşırsa, 1.81 boyundaki Fildişili forvet satın alma opsiyonuyla kiralanacak.Transferin birkaç gün içinde netleşmesi bekleniyor.

Ada temsilcisi, 1+1 yıllık daha sözleşmesi bulunan tecrübeli forvetin kontratını uzatsa bile Beşiktaş oyuncunun bonservisini makul bir rakama alabilir.Swansea'de geride bıraktığımız sezon 20 karşılaşmada forma giyip bunların 13'üne ilk 11'de başlayan Bony, kısır geçirdiği sezonu 4 golle tamamlamıştı.

BONY KiMDiR?
DOĞUM TARiHi: 10 ARALIK 1988
DOĞUM YERi: FiLDiŞi SAHiLi
BOY: 1.81 / KiLO: 83
POZiSYON: SANTRFOR
KULÜBÜ: SWANSEA CiTY