Tecrübeli forvet çok hızlı başladığı ikinci Beşiktaş döneminde performansıyla alkış alıyor. Ayrıca saha içi ve dışında da profesyonelliği, duruşu ve liderliğiyle olgun bir görüntü çizen Burak, siyah-beyazlı camiada yeniden kendine yer edindi. Daha önce taraftarlarla arası bozuk olan başarılı golcü şu sıralar tribünlerin de tam desteğini almış durumda.

33 yaşındaki oyuncunun bu performansında Şenol Güneş'in etkisi de dikkat çekiyor. Trabzonspor'da Güneş ile adeta yeniden doğan ve gol kralı olan Burak Yılmaz, kariyerinin sonlarına yaklaşırken yine benzer bir durumu yaşıyor.Hem Beşiktaş hem de A Milli Takım'da Şenol Güneş idaresinde performansını bir kez daha zirveye çıkaran başarılı futbolcu, kariyerinde önemli bir hedefi taşıyor. Beşiktaş taraftarı olduğunu her fırsatta dile getiren Burak, futbolu bırakmadan önce Vodafone Park'ta siyah-beyazlı formayla lig şampiyonluğu yaşamayı hedefliyor. 

Bu arada yeniden A Milli Takım'a dönen deneyimli yıldız, futbol hayatını noktalamadan önce EURO 2020 gibi dev bir organizasyonda Türkiye ile yer alıp, bir başka hedefine daha ulaşmayı amaçlıyor. Sezonun ikinci yarısıyla beraber Beşiktaş ve A Milli Takım formalarıyla 10 resmi maçta 7 gol attı 2 asist yaptı. 

101 maçta 64 gol attı

Burak Yılmaz kariyeri boyunca Şenol Güneş'le hep üst düzey performans gösterdi. Güneş idaresinde 101 resmi maça çıkan Burak, 64 gol attı, 14 asist yaptı. Şenol Güneş ile 2009-10 sezonunda Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupası'nı kazanan 33 yaşındaki futbolcu, 2011-12 sezonunda da ligde gol kralı oldu. 




Kaynak:Milliyet