6 aylık Dnipro macerası sonrası boşa çıkan 28 yaşındaki futbolcunun, yönetimden 2,5 milyon Euro talep ettiği ve pazarlıkların sürdüğü konuşuluyor.

Geçen sezon Süper Lig’de 34 maçta kalesinde 32 gol gören Siyah-Beyazlılar’da bu durumun faturası, takımın yeni çalıştırıcısı Şenol Güneş tarafından stoperlere kesilmişti. Tecrübeli teknik adamın bu bölgeye en az 2 transfer yapılmasını istediğini iletmesinin ardından harekete geçen Siyah-Beyazlı idarecilerin, hedefleri arasına Ukrayna’dan yeni bir ismi aldığı ortaya çıktı. Kara Kartal’ın, scout ekibinin önerisi doğrultusunda geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’nde final oynama başarısı gösteren Dnipro’nun deneyimli stoperi Dmytro Chygrynskiy’ye gözünü diktiği belirtildi. Geçen sezon ara transfer döneminde Shakhtar Donetsk’ten Dnipro’ya transfer olan ve takımıyla sözleşmesi liglerin bitmesiyle tamamlanan 28 yaşındaki futbolcu için girişimlerin başladığı bildirildi.

Bonservisi elinde bulunuyor

Dnipro’da geçirdiği yarım sezonda bu takımda fazla tutunamayan Chygrynskiy’nin menacerinin, Siyah-Beyazlılar’a kapıyı 2,5 milyon Euro’dan açtığı bildirildi. Beşiktaşlı idarecilerin ise bu futbolcu için en fazla 1,5 milyon Euro’ya kadar fiyat yükselttiği, tarafların pazarlıklarını sürdürdüğü ifade edildi. UEFA’yla Finansal Fair-Play Kuralları çerçevesinde yaptığı anlaşma sebebiyle transfer konusunda bonservisi elinde oyunculara yönelen Beşiktaş’ın, görüşmelerde ilerleme kaydedilmesi halinde bu oyuncuyu kadrosuna katabileceği konuşuluyor.

Barcelona’da oynamıştı

Kariyerinde özellikle 2009-10 sezonunda yaptığı büyük çıkışla dikkatleri üzerine çeken Chygrynskiy, bu dönemde 25 milyon Euro’ya Katalan devi Barcelona’nın yolunu tutmuştu. Bordo-Lacivertliler’de 1 sezon görev yapan tecrübeli futbolcu, Carles Puyol’un ardında kalmış ve daha fazla forma giyebilmek için eski takımı Shakhtar’a 15 milyon Euro bedelle geri dönmüştü.

*Fanatik