OMURGASI ÇOK FORMDA

Şenol Güneş'in A Milli Takımı çalıştıracağı açıklandığında Beşiktaş şampiyonluk yarışına havlu atmıştı. Güneş döneminde ilk kez 6 maçlık galibiyet serisi yakalayan Kartal'ın geriden gelip iki rakibini geçme ihtimali takıma rahatlık veriyor. Başarırlarsa omuzlarda taşınacaklar, aksi takdirde 'Zaten yarıştan kopmuştuk' diyecekler.

İlk yarıda ligin Messi'si Visca'ydı. Bu ligin bir Cristiano Ronaldo'su varsa o da Burak Yılmaz. Beşiktaş derbiye şampiyonluk parolasıyla ve hesabıyla çıkıyorsa bunun baş aktörü Burak'tır. Eksik yönleri olan santrforlar vardır, Burak geliştirdiği her yönüyle komple bir santrfor ve kalan 4 haftanın kaderini çizecek olan adam.

Futbolda omurga mühim ve Beşiktaş'ın omurgası çok formda. Ankaragücü maçında Beşiktaş'taki kariyer maçını oynayan Karius, gol katkısı da veren Vida, her maçta Atiba, önünde Ljajic ve en uçta Burak Yılmaz. Galatasaray'dan omurgada en az iki bölgede net üstünler.

Beşiktaş'ın yedek kulübesi G.Saray'dan daha zengin. Güven 11 başlarsa kulübeden gelecek isim Quaresma. G.Saray kulübesinde bir Kagawa yok.Beşiktaş uzun zaman sonra sakatlıklarını atlatmış yıldızlarıyla derbiye tam kadro gidecek.

EKSİLERİ
 

DEPLASMANLAR BAŞ AĞRISIDIR

Beşiktaş'ın kalan 4 maçında Galatasaray ve Trabzonspor ile deplasmanda oynayacak olması en büyük handikapı. Deplasmanda en çok gol atan (34) takım olan Kartal, 34 golün 17'sini 4 deplasmanda attı. İstanbul derbilerinde deplasmanda olmak her zaman baş ağrısıdır.

11 şutta 11 isabet sağlayıp 7 gol attığı Rize, Burak'ın nefis frikik golüyle kazandığı Sivasspor deplasmanı ve yine Burak'ın çözdüğü Ankaragücü maçlarında Beşiktaş oyun üstünlüğünü rakibe verdi. Dorukhan, Lens, Caner ve Güven'in derbide hücumdan daha çok savunmaya verecekleri destek Kartal'ın Aslan karşısında topa sahip olma oranını belirleyecek.

Başakşehir, Sivas'ta kazanırsa Beşiktaş'ın yarışta kalabilmesi için derbiyi kazanması gerekiyor. G.Saray'ın Başakşehir'i devirmesini bekleyecek olan Güneş'in takımının bu hesaplar gerçek olursa şampiyonluk maçı evinde 2-2 berabere kaldığı Trabzonspor ile deplasmanda. Kartal bu engelleri aşarsa, tarihinin en zorlu şampiyonluğuna pençe atar.

Kaynak:Sabah