Stoper transferinde Kamil Glik, Serdar Aziz ve Gustavo Gomez isimlerini ön planda tutan Beşiktaş’ın gündemine giren son isim Johan Djourou oldu. İsviçre Milli Takımı’nın da stoperi olan 29 yaşındaki deneyimli oyuncu geçtiğimiz günlerde menajerler tarafından siyah-beyazlı kulübe önerildi.

Teknik Direktör Şenol Güneş’in isteğiyle Gustavo Gomez, Serdar Aziz ve Kamil Glik için girişimlerini sürdüren siyah-beyazlı yönetim, Almanya’da Hamburg forması giyen Djourou’yu ise alternatif olarak listede bulunduruyor. Geniş listede Nicolas N’Koulou’ya da yer veren yönetim, Avrupa Şampiyonası ve Copa America biter bitmez, hedefindeki stoperlerden ikisini kadroya dahil etmeye çalışacak.

Yıldızlar listede

Bu arada Beşiktaş Yönetimi, Oğuzhan ve Sosa’nın ayrılma ihtimalini düşenerek bazı orta saha oyuncularıyla da yakından ilgilenmeye devam ediyor. Üç senedir siyah-beyazlıların gündeminde olan Belhanda ile Fenerbahçe’nin de takip ettiği Ben Arfa’yı mercek altında tutmaya devam eden yönetim bu oyuncularla kurduğu teması koruyor.

Teknik patron Şenol Güneş’in mutlaka kadrosunda görmek istediği oyuncuları renklerine bağladıktan sonra rotasını Avrupa’da top koşturan Türk oyunculara çevirecek olan siyah-beyazlı yönetimin, izleme komitesine geniş çaplı bir araştırma yaptırdığı ortaya çıktı. Bu konuda Şenol Güneş ile önümüzdeki günlerde bir araya gelecek olan siyah-beyazlılar hem alt hem de üst yapı için bir kaç genç yeteneği kısa süre içinde transfer etmenin planlarını yapıyor.

26 maçta 2 gol

Arsenal forması giydiği yıllarda Avrupa’nın en önemli savunma oyuncuları arasında yer alan Johan Djourou, Almanya’da istikrarı yakaladı. İsviçreli oyuncu geçen sezon Hamburg’un en fazla forma giyen isimleri arasında yer aldı. Johan Djourou geride kalan sezonda Hamburg formasını 26 maçta giyerken, 2 gole imza attı.

Haber Kaynağı: Milliyet