Süper Lig’de 6. haftadan itibaren liderliği elinde tutan ve futboluyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Beşiktaş’ta gündem koltuğun kaybedilmesi. Özellikle son maçlarda iyi oyuna karşın bulunan fıtrsatları iyi değerlendiremeyen Kartal, geriye düştüğü karşılaşmalarda ise oldukça zorlanıyor.

Hatta öyle ki siyah beyazlılar bu sezon 6 kez geriye düştüğü maçı da çeviremedi. Burada en büyük sıkıntı ise elde edilen fırsatları, skor tabelasına yansıtılamaması. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de kazanılan Sivasspor maçı sonrasında yaptığı açıklamada bu konuya değinerek fırsatları değerlendirememeleri halinde sıkıntı yaşayabileceklerini belirtmişti.

Kapalı Savunma Sorunu
Beşiktaş adına bir diğer problem de kapalı savunmaları açma sıkıntısı. Bireysel oyuncu kalitesi ve göbekte yapılan paslaşmalar sonrasında elde edilen fırsatlar olsa da duran toplar ve yapılan ortalar siyah beyazlıların kanayan yarası gibi duruyor.

Net pozisyonlar gole dönüşemiyor
Beşiktaş, bu sezon oynadığı bir çok maçta bolca pozisyon buldu. Ama son haftalarda bu şanslar skora yansıtılamıyor.

Duran toplarda yaratcılık yok
Oyunu genellikle rakip alanda oynayan Kartal, bu sebeple çok sayıda duran top fırsatı yakalıyor ama sonuç alamıyor.

Ortaların çoğu boşa gidiyor
Son 3 maçta siyah beyazlı oyuncuların yaptıkları ortalardaki isabetsizlik göze çarpıyor. 63 orta 18 isabet.

Geçen seneden miras: Stres
Beşiktaş, geçen sene stresle baş edemeyip şampiyonluğu kaybetmişti. Akhisar maçı sonrası Şenol Güneş de telaştan yakındı.