Vatan Gazetesi'ne Beşiktaş'ın yeni transferi Marcelo hakkında herkesin merak ettiği soruları, oyuncunun eski teknik direktörü Tayfun Korkut cevapladı. Tayfun Korkut, Hannover 96’da görev yaptığı 1.5 sezonluk süreçte beraber çalıştığı Sambacı’yı anlattı. 

İşte eski hocasının gözünden Marcelo:


Bende çok iyi oynadı. Hava toplarında mükemmel, agresif. Fiziğine rağmen ağır değil. Kornerlerde ve yan topların hepsine gider ve çok etkili olur. Öncelikle şunu söyleyeyim çok iyi bir profesyonel. Tüm antrenmanlardan sonra tek başına çalışır, topu iyi oyuna sokar. Top Beşiktaş’tayken öne çıkmayı ve takımı öne çıkarmayı çok sever.

"KİM ALDIYSA TEBRİKLER"

 
Şunu rahatlıkla söyleyebilirim Beşiktaş çok iyi ve akıllı bir transfer yaptı. Kendisi fakirlikten geldiği için her şeyini kendi yapar. Takım arkadaşları ile uyumu çok iyi. Tek eksisi adaptasyon sorunu olabilir onu da en iyi arkadaşı Atiba sayesinde çözebilir. Zaten kendisi “Atiba benim en iyi arkadaşım” derdi. 
 
Her iki bekin kademelerine çok iyi girer. Transferinin zarardan çok faydası olur. Bu transferde hiç risk yok. Tamamen çok iyi ve akıllı bir transfer yaptı Beşiktaş. Gelmesinde maddi manevi kimlerin katkısı varsa tebrik etmek lazım.”