İşte antrenör Semih Sezerli'nin sporundibi.com için Beşiktaş'ın genç yetenekleri ve siyah beyazlı takımın kiralık formülleri hakkında kaleme aldığı yazı;

''En büyük klişelerimizden biri genç oyuncu pişsin adı altında yapılan koca hatalardır. Hayatımda ki en büyük taşlardan biri olan Teknik Adam Emrah Bayraktar’ın deyimiyle kiralığa gönderilen ve orada unutulan oyuncular..
 
Bir çok kulübümüz bu hatayı yapmakta fakat en hakim olduğum organizasyonlardan biri Beşiktaş Özkaynağından 2 sezon önce A takıma çıkarmış olduğumuz Eslem Öztürk genç jenerasyon içerisinde Beşiktaş takımında en çok süre alan ve mevkisel olarak az da olsa en yüksek süre bulma ihtimali olan taraftarın yüzüne ve oyun tarzına aşina olduğu, medyanın da net olarak bildiği, destek gören bir oyuncu. Genç Eslem devre arasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a kiralandı.
 
Genç oyuncuların maç oynayarak geliştiği tezine katılıyorum fakat bazı istisnalar vardır. Hangi lig seviyesinde nasıl bir ortamda nasıl bir hocayla çalışacağı bile önemli bir konu. Sadece maç oynaması için gönderildiği bir yerde kulüp vizyonundan, camiadan uzaklaşması da negatif bir durumdur. Tekrar söylüyorum bazı oyuncular vardır kiralanacak, bazı oyuncular vardır ki takım içerisinde olması ona daha iyi gelecek. En azından diyorum ki kupa maçlarında ilerleyebildiğin yere kadar (bu final müsabakası dahi olsa) direkt başlatma veya sonra oyuna alma kültürü oluşturulsa bu istisna oyuncular için daha mantıklı olabilir. Özellikle Eslem böyle bir dönemde kiralığa gönderilerek kulüp tarafından oynatma sorumluluğunun üstünden attığının bir göstergesidir. Kulübün de kiralık verilen oyuncunun süre alma ve aldığı süre ile ilgili bir madde koyup yazılı bir anlaşma yaptığını hiç zannetmiyorum çünkü Eslem müsabaka oynasın diye gittiği kulüpte ilk 2 müsabakada 81. ve 70. dakikada oyuna girdi. Beşiktaş kupa müsabakalarında zaten bu kadar süre veriyordu..
 
Bu durumun aksine birde Dortmund gibi bir kulüp kültüründen gelen “Proje Transferi” olarak lanse edilen ve neredeyse tüm medyanın Oğuzhan Özyakup’ un veliahtı olarak gösterilen Oğuzhan Aydoğan..
 
Genç Oğuzhan U21’de izlediğim kadarıyla kesinlikle potansiyel bir oyuncu, başka bir yerde izleme imkanım olmadı çünkü A takımın hiçbir resmi müsabakasında 30 saniye dahi süre almadı. Şu sıralarda U21 takımında da yedek kalıyor ve son 20 dakika oyuna giriyor durumunda ve Kulüp bir yerlere kiralık göndermek için çaba içerisinde.. Genç Eslem kiralık olarak bambaşka bir iklimde bambaşka bir lig düzeyine Erzurum’lara gönderilirken sezon başı sırf proje transferi diye “Yıllık 350 Bin Euro” (1 Milyon 300 Bin TL) + “Aylık maaş 35 Bin Euro” ve 4 yıllık totalde şuan ki kurla 5 Milyon TL üzerinde olan Oğuzhan Aydoğan getiriliyor ve neredeyse A takımla antrene olup olmadığı bile tartışılır durumda. Bu arada herkesin aşina olduğu Eslem’de aylık 3.000 tl civarı alıyor bu rakam da yeni yükseltilmiş hali..  Ayrıca bu sporcu proje transferi ise süre alan gençler nedir? Sadece bu sporcuya yönelik proje algısı yapılıyor olması çok anlamsız ve üzücü taraftarın da sorgulaması gereken durumlardan bir tanesidir..''