Beşiktaş yönetimi, sözleşmesi sona eren Mario Gomez'in boşluğunu Eto'o ile doldurmaya karar verdi. Bir yandan Gomez'in son kararını vermesini beklerken, diğer yandan Balotelli başta alternatif oyuncularla görüştüğü iddia edilen siyah- beyazlı yönetim; teknik direktör Şenol Güneş'in de onay vermesinden sonra Eto'o'ya odaklandı. Avusturya kampında yaptığı basın toplantısında, "Eto'o gibi bir oyuncuyu takımımda görmeyi isterim" ifadesini kullanan Fikret Orman'ın; Eto'o konusunda fikrini sorduğu Güneş'ten, "Gomez'in yerini doldurur, yine şampiyon oluruz. Eto'o gibi bir golcüyle 3. yıldızı takabiliriz" yanıtını alması Başkan'ın hem moralini yükseltti hem de tüm enerjisini Kamerunlu oyuncuya çevirmesini sağladı.

RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ


Şenol Güneş'in problemli Balotelli yerine profesyonelliğin tüm kurallarını yerine getiren Eto'o'yu tercih etmesinin bir nedeninin de, Kamerunlu'nun daha önce Quaresma ile İnter'de birlikte oynamış olması. Güneş bu nedenle Eto'o'nun Beşiktaş'a uyum sağlamakta sorun yaşamayacağını düşünüyor. Beşiktaş istatistik sorumlularından Eto'o'nun rakamlarını da alan Başkan Orman'ın, "Rakamlar yalan söylemez. Eto'o daha zayıf bir kadroda yer almasına rağmen Gomez'den daha iyi performans sergilemiş. Hocamız da böyle düşünüyor, bu oyuncuyu almalıyız" dediği öğrenildi.

ANTALYA TEKLiF BEKLiYOR

Eto'o'nun Antalyaspor'dan kazandığı ücrette de indirim yapacağını söylemesi Başkan Orman'ı mutlu eden bir diğer gelişme oldu. Fikret Orman şimdi Antalya yönetimini ikna etmeye çalışacak. Başkan, Miloseviç ve Mustafa Pektemek başta bazı oyuncuları takasta kullanarak Eto'o'nun bonservisini ucuza almak istiyor. Bu arada Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk de, Radyospor'dan Özgür Sancar'a yaptığı açıklamada, "Hiçbir futbolcu değerini bulduğu anda satılmaz değildir. Eto'o'nun transferi için kafamızda bir rakam yok" diyerek resmi teklif beklediklerini söyledi.. 

Kaynak : Hürriyet