Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlıların yeni sezon kampını sürdürdüğü Avusturya'da basın toplantısı yaptı. Transfer konusunda sorularına tüm samimiyetiyle cevap veren Başkan Orman; görüştükleri, görüşmedikleri, listelerinde olan ya da olmayan isimlerin dışında, takımdaki durumda belirsiz isimlerle ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Fikret Orman sözlerine, gündemin ilk sırasındaki yerine koruyan Sosa'nın durumuyla başladı. Beşiktaş'ın kampından ayrılarak İstanbul'a geri dönen ve takımdan ayrılmak isteyen Arjantinli yıldız için, "Sosa çok sevdiğimiz bir oyuncu ama kendisini pek sağlıklı görmüyorum" dedi ve şöyle devam etti:

RUHSAL OLARAK İYİ GÖRÜNMÜYOR

Gerek Ahmet Çebi, gerek ben kendisi ile görüştük. Bizimle görüştüğünde gayet olumlu gözüküyor ama sonradan menajerlerin etkisi ile farklı hareketler içerisine giriyor. Ruhsal olarak iyi bir dönem geçirmiyor, bu da hareketlerine yansıyor. Sosa'nın burada yapmış olduğu davranışlar hiç profesyonelce değil. Takıma da zarar verici hareketler yapıyor. Bizim duruşumuz ilk günden bu yana aynıdır. Ortada bir sözleşme var ve iki tarafı da alâkadar ediyor. Burası dünyanın en önemli kulüplerinden bir tanesi. Prensiplerimizden taviz vermemiz asla mümkün değil. Süre devam ediyor. Sosa kendisi ile alâkalı duruma, geleceğine kendisi karar verecek. Ama bizim isteğimiz takımdaki yerini alması. Çok gitmek istiyorsa da istediğimiz parayı getirir ve gider."

ETO'O GELEBİLİR

Samuel Eto'o'nun transfer gündemlerinde olduğunu belirten başkan, "Eto'o ile Demba Ba'nın transferinden önce de buluştuk. O zaman transfer etmek istiyordum. Şimdi de bizim mali kriterlerimize uyarsa neden olmasın? Eto'o, kendini kanıtlamış önemli bir oyuncu. Bizim de disiplinsel çizgilerimize uyduğu takdirde neden olmasın. Eto'yu Beşiktaş'ta görmek isterim ama oluşmuş bir şey yok" dedi.

ADRİANO KOLAY OLMADI

Başkan Fikret Orman, Barcelona'dan alınan Adriano'nun transfer sürecinin kolay olmadığını söyledi. Oyuncuyla devre arasında görüşmeye başladıklarını belirten Orman, "Adriano Beşiktaş'ta oynamak istedi, biz de istedik. Süreç zor geçti. Eşini aldı ve geldi. Taraftarın coşkusunu gördü, o da mutlu oldu. Bizim açımızdan uygun bütçeli oldu" ifadesini kullandı. Beşiktaş yönetiminin transfer çizgisinden asla taviz vermeyeceğini belirten Başkan Orman şöyle devam etti: "Dünyadaki en kolay işlerden bir tanesi transfer yapmaktır. Çünkü imza atıyorsunuz ve onun istediklerini yerine getiriyorsunuz. Biz prensiplerimizle kulübü yönetiyoruz. Transferde Umut Güner ve özellikle Ali Naibi aktif rol oynadılar. Kendilerini camia başkanı olarak tebrik ediyorum. Barcelona ile iyi ilişkilerimiz var. Ayrıca bu başarı sadece bizim değil, Adriano'nun da başarısıdır. Kulübü de ona yardımcı oldu ve önünü açtı."

ARDA TURAN GÜNDEMİMİZDE YOK

Barcelona'nın 32 yaşındaki stoperi Mathieu'nun kariyeri artışılmaz. Kulübüyle 2 senelik sözleşmesi var. Şu an için olur ya da olmaz diyemeyiz ama ilgilendiğimiz tek oyuncu da o değil. Eren Derdiyok ile alâkalı bir teklifte bulunmadık. "Eren'i satmayı düşünüyorlar mı, nasıl satıyorlar?" diye sorduk. Onlar da "Yazılı olarak başvurun" dedi ve biz de başvurduk. Biz yazıyı yazdık, 15 dakika sonra basın toplantısı gibi lanse edildi. Arda Turan gündemimizde yok. Arda, Milli takımımızın önemli bir oyuncusu. İşin gerçeği bu tür kararlar Sosa'nın netleşmesi ile ortaya çıkabilir. Çünkü aynı bölgenin oyuncuları. Transfer Eylül'ün 2'sine kadar devam ediyor."

BAZI KULÜPLERİN KUYRUK ACISI VAR

Önümüzdeki sezon Beşiktaş için en önemli sezon. Üçüncü yıldızı takmak istiyoruz. Bu arada unutmadan söyleyeyim. Bazen gündemde olmayan oyuncularla ilgilenip başka oyuncular alıyoruz, yani hedef şaşırtmaca da yapıyoruz Bununda nedeni de şu; biz kime transfer teklifi yapsak bazı kulüplerin sanırım kuyruk açısı var, bizim 1 verdiğimize 5 veriyorlar! Bazı menajerler de kendilerini çok akıllı sanıyor. İsmail, Mario, Töre, Serdar gitti. Sağ beke Gökhan Gönül'ü, sol beke Adriano'yu aldık. Töre'nin ayrılmasından önce Aras hamlemiz var. Şimdi stoper ve santrfor arıyoruz. Milli Takım'ın en önemli forvet oyuncusu olan Cenk Tosun bizde. O bölgeye rekabet açısından takviye istiyoruz."

'HEMEN KAÇIN' DEDİM

Başkan Fikret Orman, 15 Temmuz gecesi Vodafone Arena'ya helikopter inmesiyle ilgili olarak şu yorumu yaptı: "Ben yurt dışındaydım, ailem ise Türkiye'deydi. O dakika itibari ile stadımıza helikopterle asker indirildi ve bana da bilgisi geldi. 'Ne yapalım' dediler? 'Hemen kaçın' dedim. Ne yapacaksınız? Oraya inen askerlerde ağır silah, bizdeki arkadaşlar ise güvenlik görevlisi sadece ve 2 kişiler. Çatışmaya mı gireceksiniz? Kulübümüze verilen zarar ile ilgili şikayetçi olduk."

ERDAL'IN İSTİFASI HATA

FİKRET Orman, görevinden istifa eden yönetici Erdal Torunoğulları'nın hata yaptığını söyledi. Başkan Orman, "Erdal Torunoğulları yakın arkadaşımız. Bence duygusal bir hata yaptı. Biraz dinlensin. Bazı konularda fevri olmamak lazım. Bunlar futbol içerisinde de vardır. Erdal ile aramızda küskünlükler olur. O da çocuklarından ayrı kaldı. Tatil yapsın, gelir işini yapmaya devam eder. Hiçbirimizde panik yok" dedi.