İşte Beşiktaş başkanı Fikret Orman'ın o açıklamaları ;

6.5 yıldır Beşiktaş’ta görev yapıyoruz. Beşiktaş’ın vermek istediği duruş bellidir. Oyunu çirkinleştiren değil, güzelleştiren olacağız. Hakemleri tartışılır hale getirmek futbola zarar veriyor. Daha önce ne yaptıysak aynı davranıyoruz. Yöneticilerimizin bir kısmı değişti ama o gün ne yapıyorsak aynısını yapıyoruz.

VAR sistemine gelirsek... Beşiktaş kollanıyor algısıyla Beşiktaş biçildi. VAR’ı insanlar kullanıyor. Hatayı da yapan insanlar. Bizim başımıza daha fazla gelmeye başladı. Bursaspor maçında penaltı olan bir pozisyon VAR’a bile gitmedi. Hakemlerin yorum hataları var. Derbi maçın öncesinde bunların olması taraftarda gerginlik yaratıyor. İşin gerçeği; hakemlerimiz hata yapıyor. TFF, Beşiktaş ile ilgili 1 gecede talimatname değiştiriyor. Beşiktaş, deneme tahtası değildir. Biz kimseyi etkilemek, hakemleri baskı altına almak niyetinde de değiliz.

Bizim de kendimize göre öz eleştiri yapmamız gereken şeyler var. Oynadığımız takımların bütçeleri de belli. Beşiktaş taraftarı eksiklerini ve hatalarını düzeltir bir şekilde olmalı. Bunu da hakeme ve başka bir şeye yormamak lazım sadece. Biz şampiyon olduğumuzda göçebe gibi oynadık. Başakşehir’de, Olimpiyat’ta, Osmanlı Stadı’nda oynadık.  Kendi öz eleştirimizi yaparız. Biz tepkileri her zaman dile getiriyoruz. Fakat; biz sahada Beşiktaş seviyesinde oynamamız lazım. Bunu göz ardı edemeyiz.

Derbiden önce olanlar taraftarımıza gerginlik yarattı. Olayın mutlak hakimi hakemdir. Beşiktaş maçında hakem bekledi golü vermek için. Maçı başlatmadı , bekledi. Aralarında telefon trafiği yapıyorlar. Nedense ilk kurallar hep bize denk geliyor. Kötüyü örnek göstererek bir yere varamayız. Beşiktaş, "Rakiplerine lehine yanlış yapıldı, Bize niye yapılmadı?" diyemez. Hakemlerin daha iyi eğitilmesi lazım. Hata yapanlar da gerçekte de cezalandırılmalı. Hakem hata yaptı ve onu ödüllendirdiniz. O zaman devam eder hata yapmaya. Bunu değerlendirmek MHK’nin işi. Onlar da görüşsünler, tartışsınlar.

Şu anki TFF Başkanı Yıldırım Demirören de hakem hatalarıyla karşılaştı. Bu TFF’nin işi. Onların işini tarif edecek durumda değiliz. Beşiktaş’ın Antalyaspor’a yenilmesini hakeme bağlamıyoruz. Bursaspor maçında da penaltımız verilmedi. Biz Beşiktaş’ız, büyük kulübüz. Böyle hareket etmek zorundayız. Taraftarlarımız, “Kulübüne sahip çık” diyor. Biz de onu anlatıyoruz. Türkiye’de bir teknik direktörün üstünden algılar yaratılarak katledilmesine şahit olduk. Şu anda güzel bir ortam var. Böyle devam etmeli. Kimsenin art niyetli olduğuna inanmıyorum, inanmak istemiyorum.