Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kendileri için en önemli varlıklarının, siyah-beyazlı kulübün marka değeri olduğunu belirtti.

Fikret Orman, Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen Ankara Marka Festivali kapsamındaki "Bir kulüpten daha ötesi: Beşiktaşk" konulu söyleşiye katıldı.

Beşiktaş'ın Türkiye'nin en önemli markalarından biri olduğunu belirten Orman, "Dünyanın her yerinde örgütlenmiş bir kurumuz. Beşiktaş, güneşin batmadığı bir kurumdur. Bu, inanılmaz bir aşk işi. Beşiktaş'ın marka değeri, bizim için en önemli durum" dedi.

"Markalarla yaptığımız görüşmelerde bazı prensiplerimiz var. Belli bir süre kendileriyle çalışıp, bize değer katacaklarına inandıktan sonra anlaşma sağlıyoruz. Sponsorluk anlaşmalarına bakıldığında bunlar bir para anlaşması değildir. Markamızla bir araya gelen markaların kazançlı olması ve kazan-kazan stratejisini önemsiyoruz. En önemli varlığımız, Beşiktaş'ın marka değeridir."

Vodafone Arena ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Orman, şunları söyledi:

"Marka algımızdaki en önemli şey stadımız. Vodafone Arena, sadece bir stat değildir, marka algısının simgesidir. Türkiye'nin en önemli lokasyonlarından birinde lüksüyle, kalitesiyle saray gibi bir stat yapıyoruz. Gerek Türkiye'de yaşayan, gerekse de yurt dışından stada gelen insanlar, ne kadar hoş ve şehri güzelleştiren bir yapı olduğunu görecek."


Orman, stadın yapımı bittikten sonra yeni projelere başlayacaklarını, bunlardan birinin de futbol takımına kendi uçağını almak olduğunu söyledi.

"Beşiktaş markalı bir uçakla uçmak istiyoruz" diyen Fikret  Orman, şöyle devam etti:

"Kendi markamızın bir uçakta olması arzusundayız. Beşiktaş Futbol Takımı, havaalanına Beşiktaş markalı bir otobüsle gitmeli, Beşiktaş markalı bir uçakla uçmalı ve indiğinde de Beşiktaş markalı bir otobüsle karşılanmalı. Beşiktaş'ın uçağının olması bir rahatlık değil, marka algısıyla alakalıdır. Yatırım dönemi yavaş yavaş bitiyor. Sportif başarı zamanı geliyor diye düşünüyorum."

Orman, bireysel kariyer haritasının sorulması üzerine ise "Bununla ilgili bir stratejim yok. Tüm stratejim Beşiktaş üzerine kurulu. Kendi kariyerimi planlamak için başkan olmadım. Beşiktaş'a hizmet edebilmek için başkan oldum. Benim için en üst kariyer Beşiktaş başkanlığıdır. Beşiktaşlılar'ı mutlu ettiğim sürece ben de mutlu oluyorum. Bir dönem daha başkan olma isteğim var. Sonrasında gençlere yol açmak istiyorum" diye konuştu.