Ocak ayında takıma yeni bir stoper kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Siyah-Beyazlı yöneticilere Başkan Fikret Orman’dan, “5 senedir başkanım. Her sezon stoper transferiyle uğraşıyoruz. Şimdi almışken en iyisini alalım” direktifi geldi.

Beşiktaş’ın 1 numarasının bu konuda, ‘en iyisi’ olarak tarif ettiği isim, Shakhtar Donetsk’li Yaroslav Rakitsky’den başkası değil... 27 yaşındaki Ukraynalı için daha önce de girişimlerde bulunup sonuç alamayan yöneticiler, yeniden temaslara başladı.

Ara transfer dönemi için çalışmalarını sürdüren Siyah-Beyazlılar’da Başkan Fikret Orman, stoper takviyesi konusunda kurmaylarıyla yaptığı toplantıda net konuştu. Ocak ayında 3 transfer hamlesi yapmayı planlayan yöneticiler Umut Güner, Ali Naibi ve Metin Albayrak’la biraraya gelen Orman’ın, stoper transferi konusuna yoğunlaşılmasını istediği bildirildi. Başkan’ın geçen hafta sonu yapılan son görüşmede, “5 senedir başkanım. Her sezon stoper transferiyle uğraşıyoruz. Bir sürü stoper aldık ama hâlâ arıyoruz. Demek ki hata yapmışız. Şimdi almışken en iyisini alalım. Bir 5 sene daha bu bölgeye transfer konuşmayalım” dediği öğrenildi.

Piyasa değeri 8 milyon Euro

Başkan Fikret Orman’ın, ‘En iyisi’ olarak işaret ettiği ismin ise Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk’in 27 yaşındaki stoperi Yaroslav Rakitsky olduğu ortaya çıktı. Tam 8 sezondur formasını giydiği Shakhtar’da 244’ü ilk 11’de olmak üzere toplamda 251 maça çıkıp 11 gollük performans sergileyen tecrübeli oyuncuyu uzun süredir takip eden Orman, her seferinde yüksek maliyeti sebebiyle geri adım attığı transferi bu kez sonuçlandırmayı planlıyor. Başkan’ın bu sözlerinin ardından harekete geçen yöneticilerin, piyasa değeri 8 milyon Euro civarında bulunan 1,80’lik futbolcu için temaslara başladığı konuşuluyor.