Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Milliyet'e çok özel açıklamalarda bulundu.

Vodafone Park'taki makamında Bilal Meşe'nin sorularını yanıtlayan Başkan Orman, geride kalan yaklaşık 6.5 yıllık görev süresi boyunca siyah-beyazlı camia ve taraftarları mutlu etmek için var gücüyle çalıştığını dile getirdi.

'Stadı kimse yapamazdı'

Süper Lig'de üst üste iki sezon şampiyon olurken, Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'nin göğsünü kabartan başarılara imza attıklarının altını çizen Fikret Orman, "Ben bu göreve gelirken bir gecede başkanlık kararı aldım, kimseye de bir şey sormadım. Elbette paramız da yoktu. Şimdi 'paralar nerede' diyorlar. Şampiyonlar Ligi'nde namağlup gruptan çıkarken, üst üste iki sene şampiyon olurken, 'bu başarılar ve yönetim senin eserin başkan' diyorlardı, şimdi de, 'paralar nerede' diyorlar. Bizim her şeyimiz ortada. İddia etmiyorum ama bu stadı benden başka kimse yıkamazdı, yapamazdı. Ona da ben karar verdim. 45 yıllık geçmişe bakıyoruz, nereden nereye gelmişimiz. Sıraselviler'den Süleyman Seba Caddesi'ne oradan da Vodafone Park'a" dedi.

'Hesabı zaten veriyoruz'

Başkan Fikret Orman, Mayıs 2019'da yeniden aday olacağını belirtirken en az bir dönem daha Beşiktaş'a hizmet etmek istediğine vurgu yaptı.Siyah-beyazlı kulübün patronu, "Daha önce açıklamıştım zeten ama tekrar edeyim; 2019'da adayım. Hadi diyelim ki aday olmadım bu sefer diyecekler ki 'Başkan kaçtı'... Bazen ne yapsan yaranamazsın. Evet bazı yaşananlar yüzünden kırgınlığım var ama bıkkınlığım yok. Hizmetimiz bugün de yarın da görevde kaldığımız sürece devam edecek. 'Paralar nerede' diyorlar. Biz bunun hesabını zaten veriyoruz. En son Divan Kurulu toplantımızda borcun 385 milyon dolar olduğunu söyledik, kayıtlarımızda da var. Biz zaten kulübü 335 milyon dolar borçla almışız. Buradan stat yapılmış, transferler gerçekleşmiş ve bu zamana kadar da gelmişiz. Geriye dönüp bakınca fena da etmemişiz" ifadelerini kullandı.

'Burası Beşiktaş, herkesin ismi geçer'

Süper Lig'in ilk devresindeki olumsuz tablo nedeniyle son günlerde geleceği hakkında çeşitli spekülasyonlar yapılan Teknik Direktör Şenol Güneş'in durumunu da sorduk Başkan Fikret Orman'a... Deneyimli hocanın sezon sonuna kadar görevinin başında olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan Orman ikinci yarının planlaması konusunda Güneş'le sık sık görüş alış verişinde bulunduklarının da altını çizdi.

Beşiktaş Başkanı, "Şenol Güneş ile görüşüyorum ve görüşmeye de devam edeceğiz. Onun raporu doğrultusunda gidecek ve gelecekleri belirleyeceğiz ama önce gidecekler önemli. Burası Beşiktaş Kulübü, doğal olarak herkesin ismi hoca olarak da geçer futbolcu olarak da. Takımın ikinci yarıda farklı bir performans ortaya koyacağına inanıyorum. İkinci devre için güzel günlerin bizi beklediğini söyleyebilirim" dedi.

'Kupa mı, itibar mı?'

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman geçen sezon kaldığı yerden oynanmasına karar verilen Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe maçına da değindi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararından sonra Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu'nu olağanüstü toplantıya davet ettiklerini hatırlatan Orman, "Fenerbahçe maçına çıkmama kararı alırken camianın ve taraftarın sesini dinledik. Elbette bir Beşiktaş duruşumuz vardı, onu da kurtardık" dedi.

Başkan Fikret Orman, "Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda yokuz. Zaten buradan 2 milyon doların dışında fazla para kazanamıyorsunuz. Kupayı almak mı önemli, Beşiktaş'ın itibarı mı? Biz Beşiktaş'ın itibarıyla alakalı bir karar aldık, iyi de ettik" ifadelerini de kullandı.

5: Vodafone Park'taki odasında yazarımız Bilal Meşe'ye samimi açıklamalarda bulunan Fikret Orman, 16 Eylül Pazar günü gerçekleşen olağanüstü genel kurulda 4. kez başkanlık görevine seçilmişti. 25 Mart 2012'den bu yana görevde bulunan Fikret Orman, Mayıs 2019'da üst üste 5. defa koltuğa oturmanın planlarını yapıyor.


Kaynak:Milliyet