TSYD seminerinde gündemle ilgili çarpıcı ifadeler kullanan Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman, kulüple ilgili projelerden transferlere, amatör şubelerden Türk futbolunun sorunlarına kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Fikret Orman'ın açıklamaları;

"Aramızda büyük farklar var"

"Bütün kulüplerin taraftar ve popülarite artırmaya ihtiyacı var. Bunlar neden yapılamıyor? Birçok nedeni var. Evet, iyi sponsorluk anlaşmaları yaptık ama Manchester United'ın, Barcelona'nın, Real Madrid'in gelirlerine baktığımızda aramızda büyük farklar var."

"Ben son üç senede 80 milyon euro'luk oyuncu satışı yapmışım. Beşiktaş'ın 115 yıllık tarihinde yok böyle bir satış rakamı."

"Sosyal medyaya büyük önem veriyoruz"

"Sosyal medya üzerinden 12 - 13 milyon insana ulaşıyoruz. Sosyal medya çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Her hafta toplantı yapıp, stratejiler geliştiriyoruz."

"Mbappe Türkiye'de olsa ne kadara satılırdı?"

"Bir kulüp yöneticisi diğer kulüp yöneticisine meyhane ağzıyla laflar ediyor. Bunları düzeltmemiz gerekiyor. Belçika, Portekiz'den 100 milyon euro'luk oyuncu satılıyor, biz 20 milyon euro'ya satınca olay oluyor. Mbappe denen bir oyuncu taraftarı olmayan takımdan PSG'ye 180 milyon euro'ya satıldı. Mbappe, Türkiye'de olsaydı ne kadara satılırdı?"

"Dünyada Müslümanların sempati duyduğu bir takım olarak milyonlara ulaşmak istiyoruz. Beşiktaş'ı 1 milyar lira'lık bir bütçe ile yönetiyoruz. Bu bütçeyi uzaktan idare edebilmek mümkün değil. Vaktimin büyük çoğunluğunu buraya harcıyorum."

"Muhammed Ali yaratmak istiyoruz"

"Müslüman takım dedik, başka yere çektiler..Yine anlatayım, biz bir Muhammed Ali yaratmak istiyoruz..Dünyada Müslümanlar'ın sempati duyduğu bir takım olmak, milyonlara ulaşmak istiyoruz."