Cenk Tosun'un rekor bedelle Everton'a transfer olmasının ardından forvet transferi konusunda çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ta başkan Fikret Orman Londra'ya gitti. Antalya kampında teknik direktör Şenol Güneş’le yaptığı transfer zirvesinde tecrübeli teknik adamın taleplerini dinleyen Orman, bu doğrultudaki çalışmalarına bugün başlayacak.

Basında yer alan habere göre Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Cenk Tosun’un Everton formasıyla Wembley'de ilk maçına çıkacağı Tottenham maçını izleyecek. Sonrasında yeni forvet adayları için görüşmelerde bulunacak. Orman’ın, Londra seferindeki hedeflerinin arasında Arsenal’lı Danny Welbeck ve Leicester City’li Islam Slimani'nin olduğu öğrenildi.

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş’in, Cenk gibi hücum hattında çok yönlü bir forvetin alınmasını istemesi sonrasında Orman’ın, Arsenal’da bu sezon fazla forma şansı bulamayan Welbeck’i ilk hedef olarak belirlediği kaydedildi. Arsenal'da bu sezon 21 maçta 5 gollük performans sergileyen İngiliz oyuncu için satın alma opsiyonlu kiralama önerisi hazırlayan Orman’ın, tecrübeli ismin sakatlık raporunu da özel olarak inceleyeceği bildirildi. 

Orman, Welbeck’in ardından Slimani’nin menajeriyle de bir görüşme gerçekleştirecek. Leicester City’de forma yarışında geride bulunan ve mutsuz olduğu bilinen 29 yaşındaki futbolcu için de satın alma opsiyonlu kiralama önerisi sunulacak. Slimani'nin daha fazla forma şansı bulabileceği bir takıma gitmeye sıcak baktığı konuşulurken Cezayirli oyuncunun Müslüman bir ülke olması sebebiyle Türkiye’de forma giyme konusuna da olumlu baktığı belirtildi.