Orman, Beşiktaş Onursal Başkanı merhum Süleyman Seba’ya edilen küfürler ile ilgili Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a yüklenerek, şu açıklamalarda bulundu:
“Kendinize olduğu zaman taraftarlarınıza bağırıp çağırıp hakaret edebiliyorsunuz. Ancak ezeli rakibinize yapıldığında sessiz kalıyorsunuz. Aynı tepkinin verilmesini beklerdik. Beşiktaş taraftarının basketbol maçında Fenerbahçe Başkanı’na ettiği küfürleri de kınıyorum. Futbol yöneticiliği sadece kendi camianıza hizmet etmek değildir. Türkiye’de sporun gelişimine de katkı sağlamak zorundasınız.

Süleyman Seba çok önemli bir spor adamıdır. Beşiktaş kadar diğer takımların da sevdiği bir isimdir. Fenerbahçeliler de Süleyman Seba’yı severler. Lokomotiv Moskova maçında da Seba ile ilgili bir küfür olayı yaşanmıştır. Biz buna tepki gösterilmesini bekledik. Ancak böyle bir şey olmadı. Fenerbahçe maçı öncesi futbolcuların Süleyman Seba tişörtü ile ısınmaya çıkma teklifi geldi. Ancak bunu gerginliği arttıracağı için kabul etmedim. Fakat görüldü ki küfür olayı tekrar etti. Bu çok ayıp bir şeydir. Spor adamlarının bu durumun önüne geçmesi gerekir.

Bizim Fenerbahçe camiasından beklentimiz bu küfürleri edenlerin arkasında durmamalarıdır. Her kulübün sembol ve değerleri vardır. Başkanlara ilk defa küfür ediliyor. Ancak ölen insanlara biraz daha saygılı olmamız gerekir”

“CÜNEYT ÇAKIR’I MAÇLARIMIZDA İSTEMİYORUZ”

Fikret Orman, derbi maçın hakemi Cüneyt Çakır’ın da iyi bir maç yönetmediğini savunurken “Fenerbahçe ile oynanan maçı Cüneyt Çakır oyunu o kadar çok durdurmuştur ki, istatistiklere baktığımızda 11 km koşan futbolcu yoktur. Çakır kötü bir maç yönetmiştir. Birçok spor yazarının maçtan önce yazdığı senaryo gözlerimizin önünde oynanmıştır” dedi.

“Beşiktaş ilk defa Fenerbahçe’ye yenilmedi” diyen Fikret Orman “Bu mağlubiyeti hakeme bağlamak istemiyoruz. Bizim konumuz Beşiktaş’ın hakem hatalarına artık tahammülümü kalmadığıdır. Türkiye’de Cüneyt Çakır’dan başka derbi yönetecek hakem mi yok! Merkez Hakem Kurulu’nun bu işe bir an önce el atması lazım… Beşiktaş şampiyonluğa giderken bu tip hakem hataları ile karşı karşıya kalması sabrımızı taşırmaktadır. Bir daha Cüneyt Çakır’ı maçlarımızda görmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.

İLHAN EKŞİOĞLU’NA CEVAP

Fenerbahçeli yönetici İlhan ekşioğlu’nun Beşiktaş maçının ardından yaptığı paylaşım ile ilgili düşüncelerini de belirten Fikret Orman, yöneticileri daha dikkatli davranmaya davet ederek şunları söyledi:

“Milyonlar hitap eden kişilerin yaptıklarına dikkat etmesi gerekiyor. Bu çok ayıp bir davranış… Bir defa değil, iki defa değil… Bizim yöneticilerimiz böyle şeyler yapmaz. Rekabet yöneticilerin, başkanların birbirleri ile dalaşması değildir. Bizim Türkiye’deki spora katkıda bulunmamız gerekiyor. Rekabet sahada olur. Bu olmadığı sürece taraftar giderek stadyumlardan uzaklaşıyor. Futbolcularımız Türkiye’de hakemleri aldatmaya yönelik hareketlerde bulunuyorlar. Avrupa’da oynadıklarında ise bunları yapmıyorlar. Yöneticilik, başkanlık bu değildir.”