Ara dönemde kadrosunu; Denys Boyko, Aras Özbiliz ve Alexis Delgado’yla güçlendiren Siyah-Beyazlılar, son dönemdeki başarılı transfer yöntemiyle dikkat çekiyor.

Özellikle hedefindeki futbolcuların kulüpleriyle yaptıkları pazarlıklarla maliyetleri oldukça düşüren Beşiktaş Yönetimi, bu konuda diğer camialara adeta örnek oldu. Son olarak Ukrayna ekibi Dnipro’yla 7 milyon Euro’dan başlayan görüşmeleri yaklaşık 1 ayın sonunda 3,3 milyon Euro’ya indiren Başkan Fikret Orman; Mario Gomez, Ricardo Quaresma, Jose Sosa gibi futbolcuları da benzer şekilde transfer etmişti.

‘Ya bizim istediğimize ya da...’

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Siyah-Beyazlılar’ın 1 numarası Fikret Orman, “Başkan olmadan transfer yapmanın en zor iş olduğunu sanıyordum. Yanılmışım. En kolay iş. Diyelim Gomez’i alacaksın. 5 dediler... Yaz oraya 6! Üç dakika sürmez, aldın bitti. Sonuçta cebinden vermiyorsun. Baba parası da değil. Al namın yürüsün. Ama kulüp borç batağına girsin. Batsın! Benim için kulübün menfaatleri her şeyin önünde. Kim ne isterse istesin, ya bizim istediğimiz rakamlara olur ya da olmaz” sözleriyle durumu özetledi.

Kâr, milyonu aştı!

Şu anda takımda bulunan 8 ismi uzun süren pazarlıkların ardından renklerine bağlayan Başkan Fikret Orman, bu durumla beraber kulübün kasasını yaklaşık 35 milyon Euro’luk (115 milyon TL) ekstra giderden kurtardı.



kaynak: fanatik