Beşiktaş'ın Fiorentina'dan kiraladığı golcüsü Mario Gomez, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söylerken, 7 yıl şampiyon olamamak uzun bir süre. Bunu değiştirmek için geldik" dedi. Yeni bir değişikliğe ve meydan okumaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Gomez, siyah-beyazlı ekibin Türkiye'nin en büyük kulübü olduğunu iddia etti ve "Buraya gelişimde bu etkili oldu" ifadelerini kullandı.

Transferiyle ilgili konuşarak sözlerine başlayan Alman golcü Mario Gomez "Uzun uzadıya konuşmamın gereği yok. Çok mutluyum. Son 2 hafta çok yoğun görüşmeler yaptım. Fiorentina sürekli görüştüm burayla ilgili karar verdim. Bu aşamada herkes Beşiktaş'ın çok büyük kulüp olduğunu söyledi. Burada bunu gördüm. Karşılamam, tesisler, taraftar ve stadıyla birlikte Beşiktaş'ın büyük bir kulüp olduğunu gördüm. Fiorentina'dan sonra şampiyonluk hedefi olan bir kulübe gelmek benim için çok önemliydi. Beşiktaş, Türkiye'nin en büyük kulübü. Beşiktaş ile hedeflerim örtüştü. UUmarım buradaki dönemim uzun bir süre devam eder" dedi.

Son yıllarda yaşadığı sakatlıkların sorulması üzerine Mario Gomez, "2 sezon genel olarak her şey istediğimiz gibi gitmedi. Orada şanssız bir başlangıç yaptım. Sakatlandım ve 5 ay oynayamadım. Fiorentina taraftarına ve bana desteklerinden dolayı Floransa halkına müteşekkirim. Her zaman bana destek verdiler. Onlara bundan dolayı teşekkür ediyorum. Hilbert, bana buraya gelmeden önce Beşiktaş taraftarını anlattığı zaman, 'Dünyanın en iyisi' demişti. Bunu buraya geldiğimde gördüm. Futbolda bazen mekan değişikliğine ihtiyacınız vardır, meydan okumaya ihtiyacınız vardır. Ben de onun için buraya geldim. Burası yeni bir lig. Uyum sağlamak ve takıma katkı sağlamak için elimden geldiğinin en iyisini yapacığım" ifadelerini kullandı.

Atacağı Gol Sayısı

"Kariyerim boyunca hiç gol hesabı yapmadım. Gol sayısını etkileyen bir çok faktör var. Ben 2-3 daha az gol atayım ama takım şampiyon olsun bu önemli. Teknik direktörümüzün bana inandığını, güvendiğini biliyorum. Bana yönelik isteklerini beklentilerini biliyorum. Benim için iyi bir sezon olacak ve iyi bir sezon geçireceğime inanıyorum" yanıtını verdi.

Beşiktaş'ın 7 sezondur şampiyon olamadığının hatırlatılması üzerine ise Gomez, "Beşiktaş gibi bir kulüp için uzun bir süre.
Ama bunları söylerken Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de güçlü takımlar olduğunu unutmamak gerek. Onlar da oldukça güçlüler ve bu yarışı kovalamaya çalışacaklar. Beşiktaş için hedef her zaman şampiyonluk. Benim buraya gelmemin nedeni de şampiyonluk hedefi. 7 sene boyunca şampiyon olunmadıysa bunları değiştirmek ve hataları yapmamak gerekiyor. Burada teknik direktöre ve bize çok iş düşüyor" diyerek sözlerini bitirdi.