İşte açıklamalar:

İmza töreninde ilk olarak Başkan Fikret Orman, açıklamalarda bulundu.

-GÖKHAN'IN SURATINA BİR ŞEYLER DEDİM-

"Çok sevdiğimiz, beğendiğimiz bir oyuncunun imza törenini yapıyoruz. Biraz önce içeri girdiğimde Gökhan'ın suratına bir şeyler dedim. Ufak çocukları gördüğümde "hangi takımı tutuyorsun?" diye soruyorum ve o çocukların Beşiktaşlı olmasını arzu ediyorum. Kapıdan girdiğimde Gökhan'ı gördüğümde de böyle bir iyi insanın Beşiktaş'ta olmasından mutluluk duydum. Ailemize hoş geldin. Burası güzel bir aile. Aile mensupları da buradalar. Hep beraber güzel günler yaşadık ve yaşayacağız. Seni aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz."

-KARAKTERLİ BİR FUTBOLCU OLDUĞU İÇİN TRANSFER ETTİK-

"Beşiktaş'ı yönetme uslübu ve şekli var. Her şekilde o rotadan devam ediyor. Gökhan beğendiğimiz bir oyuncu. Daha evvel de bunu dile getirmiştim. Biz Gökhan'ı iyi ve karakterli bir futbolcu olduğu için transfer ettik. Kendisine bir teklifte bulunduk. Onu da olumlu karşıladıktan sonra bugün de sözleşme imzalama pozisyona geldik. Çok mutluyuz. Beşiktaş'a önemli oyuncular transferler ettik ama bugün çok heyecanlıyım. Bütün Beşiktaş taraftarı ve yönetici arkadaşlard a mutlu. Umut Güner ve Emre Kocadağ bu önemli işte önemli rol oynadı. Bende camia başkanı olarak kendilerini tebrik ediyorum"

-GÖKHAN BEŞİKTAŞLI-

"Gökhan Beşiktaşlı. Gördüğünüz gibi siyah beyaz giyinmiş. Bu profesyonel bir hayat. Futbolun içerisinde olan şeyler. İlk defa olan bir durum değil. Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye Galatasaray'a giden ve gelen oyuncular oldu. Son 4 senede Beşiktaş'a katkı sağlayacak isimleri alıyoruz. Gökhan da önemli bir oyuncu. Siyah Beyaz da ona çok yakışıyor"

-İSMAİL CEVABI-

"Biz böyle basit şeylerin içerisinde olmadık. Bizim duruşumuz olduğunu ve ona göre hareket ettiğimizi ifade ediyoruz. Gökhan Milli takımın en önemli oyuncusu ve onun için Beşiktaş'a transfer ettik. İsmail inşallah o amaçla gitmemiştir. Bizden ayrıldı. Onun namına öyle olmasını dilerim."


İşte Gökhan Gönül'ün açıklamalar:

-BEŞİKTAŞ TARAFTARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM-


"Herkese merhaba. Başkanımın düşünceleri benim adıma gurur verici. Büyük camialarda futbol oynayıp, başka bir büyük camiaya geçtiğinizde bunlar yaşanıyor. Bundan önc sahadaki duruşum ve davranışımlarım daha iyi işler yapmamın ve bugün burada oturmamın göstergesidir. Umut Güner, Fikret Orman ve Emre Kocadağ'a teşekkür ediyorum. Bir de Beşiktaş taraftarına teşekkür ediyorum. Dışarıda gördüğüm Beşiktaş taraftarı beni mutlulukla karşılıyor. Ayrı bir teşekkürü de yıllarca forma giydiğim Fenerbahçeli futbolculara, Samandıra'daki emekçilere, yönetime ve Fenerbahçe taraftarına ediyorum"

-GELGİTLER YAŞAMADIM-

"Gelgitler yaşamadım. Avrupa Şampiyonası'ndaydık. Başkanım lig devam ederken bana Beşiktaş'ta görmek istediğini söylemişti. Başkanım ayrılık açıklamalarından sonra resmi teklifi yaptı. Ben de bu süreçte Avrupa Şampiyonası'ndan sonra karar vereceğimi dile getirdim. Onlar da bu yaklaşımı doğru buldular ve sonucunda bugün burada bu imzayı attık"

-BEŞİKTAŞ FORMASI GİYİYORUM VE BEŞİKTAŞLIYIM-

"Kendi formamı giydiğim camiaya hizmet etmek önemlidir. Ekmek yenilen yere hizmet edilir. Ben şu an Beşiktaş forması giyiyorum ve Beşiktaşlıyım"

-ŞAMPİYONLUK SÖZLERİ VERMEK DOĞRU DEĞİL-

"Öncelikle şampiyonluk sözleri vermek doğru değil. Şampiyonluk sözleri veremem ama beni kötü orta yaparken görebilirsiniz, mücadeleden vazgeçmeyeceğimin sözünü verebilirim. "

-KARTAL DÖVMESİ-

"Kartal dövmemi 15 sene önce yaptırdım"