Beşiktaş’ın yeni transferi Gökhan Gönül, kendisini siyah-beyazlı kulübe bağlayan resmi imzayı attı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile birlikte basın karşısına geçen tecrübeli futbolcu, Beşiktaş taraftarına kendisine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.
Lig bitmeden Fikret Orman’ın kendisini takımda görmek istediğini ilettiğini ifade eden Gönül, resmi teklifin milli takım kampında geldiğine işaret etti. Yurt dışından da teklifler aldığını söyleyen 31 yaşındaki futbolcu, “Gel-git yaşamadım. Ne kadar başka bir camiada oynamış olsam da Beşiktaş başkanının beni kollarını açarak karşılaması, ne kadar doğru işler yaptığımızın göstergesidir.” diye konuştu.

Gökhan Gönül basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:
“Başkanın hem burada hem de içeride böyle düşüncelere sahip olması benim için gurur verici. Büyük camialarda futbol oynayıp başka camialara geçtiğinizde, bu ne ilk ne de son oluyor. Benim adıma mutlu edici bir taraf da var. Ne kadar başka bir camiada oynamış olsam da Beşiktaş başkanının beni kollarını açarak karşılaması, ne kadar doğru işler yaptığımızın göstergesidir. Beşiktaş taraftarına teşekkür ediyorum. Dışarıda ne kadar Beşiktaş taraftarı görsem bana büyük sevgi gösterdiler… İnşallah bana yakışanı yapıp buraya layık olmaya çalışacağım. Yıllarca Fenerbahçe’de onurumla ve şerefimle forma giydim. Orada benim üzerimde çok emeği olan arkadaşlarıma, emekçileri, ilk günümden son güne kadar destek veren Fenrebahçe taraftarına teşekkür ediyorum. Kendi, formamı giydiğim camiaya hizmet etmek bence en önemli şeydir. Ben Beşiktaş forması giyiyorum ve
Beşiktaşlı’yım.

Vicdanım rahat, mutluyum.. Burada olduğum zaman içerisinde elimden geleni yapacağım. Beşiktaş’a gelirken tepkilerden korkmadım. Doğru olmadığına inanmadığım hiçbir şeyi yapmadım. Beni kötü orta yaparken, hata yaparken görebilirsiniz ama mücadeleden vazgeçtiğim bir gün göremezsiniz.”

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da Gökhan Gönül’ü önceden istediklerini ve transferden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
Orman, “Böyle büyük bir salonda olup böyle bir imza atıyor olmamız çok sevindirici. Bugün ilkler oluyor. Çok sevdiğimiz, takımımızda görmek istediğimi bir futbolcunun imza trenini yapıyoruz. Küçük çocuklar görüyorum, çok güzel, yüzleri ve kalpleri güzel,yüzleri ve kalpleri güzel. Onlara soruyorum hangi takımdasın diye. Fenerbahçe diyorlar, Galatasaray diyorlar ama genelde Beşiktaşlı oluyor. Kapıdan girdiğinde Gökhan’ın güzelliği ve insanlığını gördüğümde böyle bir futbolcunun Beşiktaşlı olmasını isterdim. Beşiktaş’a hoşgeldin. Burası güzel bir aile. Hep beraber güzel günler yaşadık ve yaşayacağız. Seni aramızda görmekten çok mutlu olduğumuz Beşiktaş’ın çok mutlu olduğunu söylemek istiyorum.” dedi.