Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'la yaptıkları derbide kaydettiği galibiyet sayısının, en sevindiği gol olduğunu belirtti. Kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan Gökhan Töre, büyük maçların coşku ve heyecanının farklı olduğunu dile getirerek, "Taraftarımız çok istekliydi. Her iki derbiyi de kazandık, çok mutluyuz" değerlendirmesinde bulundu. Bu sezona kadar yıllarca derbi hasreti çektiklerini anımsatan siyah-beyazlı futbolcu, "Camia, taraftar ve futbolcular olarak derbi maçlar bizim için çok önemli. Galatasaray derbisinde attığım gol, en sevindiğim goldü" ifadelerini kullandı.

Gökhan Töre, attığı golün ardından yaptığı sevinç gösterisiyle ilgili soruya ise şu cevabı verdi: "Menajerim ve yakın arkadaşlarımla evde film izlerken, maç yaparken kendi aramızda sevimli bir şaka bu. Yüzümü elimle kapatıp, parmaklarımın arasından attığım bakış, arkadaşlarımla ortak bir sevincimiz. Gol sonrası arkadaşlarım tribünde beni izliyorlardı, bir anda aklıma geldi ve o çok konuşulan gol sevincini yaptım. Her futbolcunun kendine özgü bir gol sevinci vardır, bu sevinç ise bana ait, bana özgü." Futbol yeteneğinin, sahadaki duruşunun ve öz güveninin çocukluğuna dayandığını anlatan 24 yaşındaki oyuncu, "Takım arkadaşlarımın desteği ve kendi bireysel yeteneğimle, sahada her an her şeyi yapabilirim. Bu özel bir yetenek, Allah'ın bana verdiği bir armağan" şeklinde görüşlerini aktardı.

Futbolun bir takım oyunu olduğunu belirten başarılı futbolcu, şunları kaydetti: "Son yıllarda savunmaya daha fazla yardım ediyorum. Takım ruhunda forvet ya da defans oyuncusu diye bir şey yoktur. Futbol 11 kişi ile oynanıyor, bazen hepimiz defans oyuncusuyuz." Gökhan Töre, Beşiktaş'ın Alman golcüsü Mario Gomez'le ilgili bir soru üzerine ise, " Mario Gomez çok büyük bir futbolcu, tecrübeli biri. Kendini, yeteneğini, kapasitesini bilen ve takım için savaşan bir ruha sahip. Tam bir gol makinesi. Mario ile beraber oynadığım için mutluyum" ifadelerini kullandı.