Beşiktaş'ın yeni transferi Mario Gomez Alman Bild am Sonntag'a bir röportaj verdi. 32 yaşındaki yıldız futbolcu neden siyah-beyazlı ekibi seçtiği, verdiği karara yönelik eleştiriler ve Almanya Milli Takımı'na yönelik hedefleri konusunda açıklamalarda bulundu. 

 Gomez, "Hocasının bana ihtiyaç duyduğu bir takımda forma giymek istedim. Yeni bir takıma giderek yeni bir sayfa açmam gerekiyordu. Şampiyonluk için oynayan bir takıma gitmek istedim. Maçların çoğunu kazanacağımız ve özgüvenimin tekrar yerine geleceği bir ekipte oynamak istedim. O yüzden Beşiktaş'ı seçtim" dedi.
 
Tecrübeli futbolcu, "Türkiye Ligi'nin İtalya, İspanya, İngiltere ya da Almanya ligleri kadar kaliteli olmadığının farkındayım. Dışardan baktığınızda Bayern Münih'ten, Fiorentina ordan da Beşiktaş'a gitmek hep birer geri adım gibi görünüyor. Herkes istediği şeyi söyleme hakkına sahip. Bense verdiğim kararın yüzde yüz arkasındayım. Eğer iyi oynuyor ve gollerimi atıyorsam hangi ligde oynadığım ikinci önemdedir" diye konuştu.
 
EURO 2016 hedefte

Türkiye'de göstereceği performansla Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw'ün gözüne girerek Panzerlerin formasını tekrar giyme şansı olduğuna da dikkat çeken golcü oyuncu, "Sakatlığım nedeniyle Brezilya'da yer alamadım. En büyük arzum Almanya formasıyla kupa kazanmak. Şimdi önümüzdeki Avrupa Şampiyonası'nı hedefliyorum" ifadelerini kullandı. 

(Milliyet)