Şampiyon Beşiktaş'ın transfer dönemindeki en önemli konusu Mario Gomez'in takımda kalıp kalmayacağıydı.

Tüm yaz boyunca Siyah Beyalı kulübe net bir yanıt vermekten uzak duran Alman golcü, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından ilk kez kesin bir açıklama yaparak "Politik nedenler" dolayısıyla kariyerine Türkiye'de devam etmeme kararı aldığını açıklamıştı. Ligin başlamasına az bir süre kala gol kralından mahrum olan Beşiktaş da yoğun bir transfer döneminin ardından yeni sezona milli golcü Cenk Tosun ve yeni transfer Vincent Aboubakar'la girdi.

Geride kalan 3 hafta sonunda Kara Kartal 2 galibiyet ve 1 beraberlik sonucunda hanesine 7 puan yazdırarak, ligin 2. sırasında bulunuyor. 3 maçta toplamda 9 gol kaydeden Siyah Beyazlıların, Gomez'in ayrılışı sonrasında da gol yollarında herhangi bir sıkıntı yaşamadığı net bir şekilde görülüyor.

Alman golcünün uzun yıllardan bu yana arkadaşı olan Andreas Beck de, ülke basınına yaptığı açıklamada bu noktanın altını çizdi. "Türkiye çılgın bir futbol ülkesi. Gomez'in gidişi özellikle taraftar üzerinde büyük bir üzüntü yarattı. Açlık grevine gidenler bile oldu. Mario'nun takım açısından muazzam bir önemi vardı." diyerek takım arkadaşının camia için önemini anlatan Beck, "Ancak gelinen noktada görüyoruz ki, o olmasa da yolumuza devam edebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Almanya Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg'a transfer olan Mario Gomez, bu hafta iç sahada oynanan Köln maçında yeni takımının formasını ilk kez giydi. 90 dakika sahada kalan 31 yaşındaki futbolcu ağları havalandıramazken, mücadele 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı.

Haber Kaynağı: Fanatik