Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş maç sonunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Güneş, "Biz futbol oynamaya çalışıyoruz, yeni değil bu. Hücumda, savunmada zevk almaya çalışıyoruz, kazanmak için oynuyoruz. Hep birlikte sahaya böyle geliyoruz. Bu işi yaparken hatalar da oluyor ama doğrular daha fazla. Kaybettiğimiz Avrupa var, bunun sızısı üzüntüsü var içimizde. Bu taraftara bunu yaşatmak bizi üzdü. Ama her oyuncum takım için her şeyini ortaya koyuyor. Hatalar da oluyor ama iyi niyetli hatalar da oluyor. Zaman zaman haksızlıklar da olsa, devam ediyoruz.”

“İyi oyuncuları olan, kaliteli bir takımla oynadık, hak ettiğimiz puanı aldık. Bazen kaybettik tartışmaya açık herkesin doğrularının farklı olduğu bir durum, cevabı verilmeyecek sorular var. Mutluyuz kazandığımız için ama hak etmediğimiz şekilde Avrupa’ya veda ettik, bu maçtan daha iyi oynadık. Hatalar da yaptık, futbol sonuçta hata kaldırmıyor.”

“Tolga’ya da Günay’a da geçmiş olsun, kalecilerimiz bize katkı yapacaklar. Onların acısını dindirmek camiaya moral vermek için bu 3 puana ihtiyaç vardı”

“Çok konuşuldu kaleci konusu, medya da biliyor ısıtıp ısıtıp koyuyorlar. Bir kaleci daha almamız lazım bunu herkes biliyor. Ospina, şu, bu, etkilemez mi etkiliyor.. Temcit pilavı gibi ısıtıyorsunuz. İki genç kalecimiz var hazır değiller. Stoper alınacağını da söyledik ama etkilenmedi oyuncularımız Allah’tan. Türkiye’de doğru yanlış yok, yorum var. Yoruma göre değişmez gerçekler. Kaybedince kötüyüz, kazanınca biz iyiyiz. Ama bu maçın Lizbon’dan ne farkı var? Mazeretler de sunmamamız lazım, bu kadar yıl geçirdim ama zaman zaman etkide kalıyorsun, motive etmekte zorlanıyorsunuz. Bazıları bilerek yapıyor, herkes takım tutuyor ve çıkar için yapıyorlar ama tarafsızları da böyle yönetirsen ülkede futbol oynanmaz. Gündem bu değil ama söylemek istedim” ifadelerinde bulundu.