Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, fizik olarak daha iyi noktada olduklarını söyledi. Güneş, takımının NK Zavrc ekibini 5-0 yendiği maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hazırlık maçlarında alınan sonuçların önemli olmadığını belirterek, "5 atsanız da, yeseniz de alacağınız puan yok. Teknik olarak daha uyumlu olmaya çalışıyoruz. Daha çok pas yapmamız ve öne oynamamız gerekiyor" dedi.


Hazırlık maçının lig sertliğinde bir mücadele olduğuna dikkati çeken tecrübeli çalıştırıcı, "Sinirlenmeden oynamak önemliydi. Kapalı takımlara karşı kanatları kullanmak ve şut atmak konusunda kendimizi geliştirmeliyiz. Eksikleri yine konuşacağız. Takım olmaya çalışıyoruz. Güçlü takım olmak için takım oyunu oynamalarını ve bireysel özelliklerini göstermelerini istiyorum" ifadelerini kullandı. Takımın hazır olma konusunda yüzde vermeyen Şenol Güneş, her gün geliştiklerini dile getirdi.

"Gelen her oyuncu burada yarışacak"

Alman futbolcu Mario Gomez'in transferiyle ilgili soruyu yanıtlayan Güneş, her oyuncunun takımın parçası olacağını ifade etti. Gomez'in henüz kadroya dahil olmadığını vurgulayan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, şunları söyledi:

"Gelmediği için bir şey söylemiyorum. Hepimiz Beşiktaş camiası için çalışıyoruz. En iyisini yaparak taraftarlara en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Yeni transferlere de sonradan geleceklere de kapımız açık. Gelen her oyuncu burada yarışacak. Önce kendini aşacak, sonra aynı mevkideki oyuncuyu geçecek, ardından rakibe karşı üstün olacak. Bunu iyi yapan oyuncular sahada olacak. Gelirken başımızın üstünde yeri var. Mario gelirse değerlendireceğiz."

"Kapanan takıma karşı hızlı olmamız gerekiyor"

Şenol Güneş, takımın eksiklerinin çok olduğunu ve özellikle kapanan takımlara karşı daha hızlı oynamaları gerektiğini söyledi. Futbolun iki yönünün de oyunculara vermek istediklerini vurgulayan Güneş, "Her gün yukarı çıkıyoruz. Pas yüzdemiz, oyuna hakim olma bakımından çok mesafe var. Bugün attığımız 5 gol, 10 gol olmalıydı. Bütün bunları yaptığımız zaman bize iş kalmayacak. Her maçı kazanacak şekilde oynamak ve her ihtimale karşı kendimizi hazırlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Gelen ve giden oyuncunun olabileceğini belirten tecrübeli teknik adam, "İsim olarak takılmak istemiyorum. Çok şey yazılıp çiziliyor. Elimizdeki hiçbir oyuncuyu, şu oyuncuya karşılık veririz diye beyanımız olmadı. Bazen medyada kullanılıyor. Oyuncular etkilenmesin, işini yapsın" diye konuştu.

Veli Kavlak'ın durumu

Uzun süreli sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan ve ameliyat olması gündemde olan Veli Kavlak ile ilgili soruyu yanıtlayan Güneş, oyuncuyla ilgili konunun kendisini aştığını dile getirdi. Sakatlık nedeniyle iki oyuncu kaybı yaşadıklarına dikkati çeken Şenol Güneş, "Sayısal eksiklik oluştu. Geçen sezon sağ bekte yaşanan eksiklik bu sezon orta sahada görülüyor. Veli ile ilgili (ameliyat) olup olmaması konusunda görüşülüyordu. Sonucunu bilmiyorum. Olabilir veya olmayabilir. Doktorla konuşmak daha iyi. Beni aşan bir konu" değerlendirmesinde bulundu. 



*AA