Uzun süre Burak Yılmaz'ın transfer edilmesini isteyen ve bu ısrarında ne kadar haklı olduğunu gösteren tecrübeli çalıştırıcı, şimdi de Ç. Rizespor forması giyen Vedat Muriqi tavsiyesinde bulundu. Güneş'in, yönetime Muriqi'in uzun yıllar Beşiktaş'a hizmet verebilecek bir oyuncu olduğunu söylediği öğrenildi. 1,94'lük boyu ile hava toplarında çok etkili olmasının yanı sıra, ceza sahası dışında da hareketli yapısı ve diğer forvet oyuncularına boş alan açması, Muriqi'in en önemli özellikleri olarak dikkat çekiyor.

Başkan Fikret Orman'ın da Şenol Güneş'in bu tavsiyesi üzerine sezon sona ermeden Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal'la görüşmeye karar verdiği öğrenildi. Sözleşmesi 2020 yılında bitecek olan Vedat Muriqi, geçtiğimiz sezon yaklaşık 1 milyon avro bonservis bedeliyle Gençlerbirliği'nden Ç. Rizespor'a transfer olmuştu. Galatasaray'ın da listesinde olan Muriqi transferinde yine de Beşiktaş'ın eli daha güçlü görünüyor. Cyle Larin ve Muhayer Oktay'ı kiralamayı planlayan yönetimin, Kosovalı golcüye karşılık iki oyuncuyu Ç. Rizespor'a tavsiye etmesi bekleniyor.

Formunun zirvesinde

Çaykur Rizespor'da harika bir sezon geçiren Vedat Muriqi, Süper Lig'de çıktığı 26 maçta attığı 11 gol ve yaptığı yedi asistle dikkatleri üzerine çekiyor. Kosovalı yıldız son sekiz maçta ise performansını artırdı ve altı gol, iki asistlik performans sergiledi. 



Kaynak:Türkiye