Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışında geride kalan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş'in Milli Takım ile anlaşmasının ardından takımın başına gelecek sezon Guti Hernandez'in getirilebileceği iddia ediliyordu. İspanyol antrenör için son olarak Real Madrid iddiası ortaya atıldı. Guti'nin, altyapısından yetiştiği kulübün teknik direktör adayları arasında gösterildiği öne sürüldü. 
 
Şenol Güneş'in sezon sonundan önce ayrılması durumunda takımı çalıştıracağı ve göstereceği performansa göre de gelecek sezon takımın başında olabileceği iddia edilen Guti için Real Madrid iddiası ortaya atıldı. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Santiago Solari ile yollarını ayırmaya hazırlanan Real Madrid, teknik direktör adayları arasına Guti'yi de aldı.

İspanyol devinin Guti Hernandez'in yanı sıra Jose Mourinho ve Zinedine Zidane'la da görüştüğü öğrenildi.

ŞENOL GÜNEŞ NE DEDİ?

"Görevim bitinceye kadar başkana ya da başkasına saygısızlığım olmayacak. Ama katılmadığım arkadaşlar var. Ben burada bir hile yapayım da kalayım diye düşünmedim. Şimdi de yapmıyorum. Ayrılacağım son gün bile ilk günkü sevgimle çalışacağım. Ayrılmak isteği benim önceliklie tercihim değildi. Buraya ayrılmak için gelmedim. Büyük başarılar içim görev yapmaya çalıştım. Bazen istemesek de ayrılmak kaçınılmaz hale geliyor. İspanya'da başkan gelip, 'Milli Takım için sizinle görüşmek istiyorlar' dedi. O gün daha Beşiktaş ile yeni sözleşme imzalamamıştım. Gitmek istersem o zaman da gidebilirdim."